Losos so švédskou omáčkou
1. 9. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 20 minút. Čas pečenia: 8 minút.
Potrebujeme:
600 g očistených lososových filiet, 20 g korenia na ryby, 3 limety, 50 ml olivového oleja, 200 ml majonézy, 100 ml kyslej smotany, 50 ml horčice, 50 g medu, soľ, mleté biele korenie, 50 g kapár, kôpor na ozdobu
Postup:
1. Lososa nakrájame na jednotlivé porcie, z obidvoch strán výdatne ochutíme korením na ryby, pokvapkáme šťavou z 2 limetiek a na panvici na oleji doružova opečieme.
2. Majonézu, kyslú smotanu, horčicu a med dôkladne premiešame, podľa potreby dochutíme soľou a bielym korením a pridáme nadrobno nasekané kapary.
3. Rybu rozdelíme na taniere, zalejeme vychladenou omáčkou, ozdobíme kúskom zvyšnej limetky a čerstvým kôprom. Podávame s pečenými zemiakmi.