Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Losos so švédskou omáčkou

Losos so švédskou omáčkou

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Čas prípravy: 20 minút. Čas pečenia: 8 minút.

Potrebujeme:
600 g očistených lososových filiet, 20 g korenia na ryby, 3 limety, 50 ml olivového oleja, 200 ml majonézy, 100 ml kyslej smotany, 50 ml horčice, 50 g medu, soľ, mleté biele korenie, 50 g kapár, kôpor na ozdobu

Postup:

1. Lososa nakrájame na jednotlivé porcie, z obidvoch strán výdatne ochutíme korením na ryby, pokvapkáme šťavou z 2 limetiek a na panvici na oleji doružova opečieme.

2. Majonézu, kyslú smotanu, horčicu a med dôkladne premiešame, podľa potreby dochutíme soľou a bielym korením a pridáme nadrobno nasekané kapary.

3. Rybu rozdelíme na taniere, zalejeme vychladenou omáčkou, ozdobíme kúskom zvyšnej limetky a čerstvým kôprom. Podávame s pečenými zemiakmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS