Lososový šalát so zemiakmi a hráškom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 800 gram malé nové zemiaky, 200 gram čerstvý hrášok, 1 hrsť mäta, 1 hrsť kôpor, 4 kus jarná cibuľka, 400 gram filety z lososa bez kože, 4 polievková lyžica citrónová šťava, 150 gram biely jogurt, 4 polievková lyžica mlieko, soľ, mleté čierne korenie, práškový cukor
1.
Umyté zemiaky varíme asi 20 minút. Necháme vychladnúť a rozpolíme. Hrášok povaríme asi 2 minúty a následne scedíme.
2.
Mätu a kôpor opláchneme, osušíme a nasekáme. Jarné cibuľky umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska.
3.
Lososa opláchneme, osušíme a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Varíme ho na pare asi 8 minút. Necháme trochu vychladnúť a rozoberieme na kúsky.
4.
Jogurt vymiešame s citrónovou šťavou, pridáme mlieko, cukor a korenie podľa chuti.
5.
Zemiaky podávame s hráškom, bylinkami, cibuľkou a lososom. Polejeme dresingom a podávame.