Lososový steak s fazuľkami
10. 7. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:39)

Zdroj: isifa
Čas prípravy: 15 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 200 g zelenej fazuľky, 8 uvarených zemiakov, 50 ml zeleninového vývaru, 1 strúčik cesnaku, 4 PL bieleho vínneho octu, 4 PL olivového oleja, 1/3 viazaničky pažítky, 2 limetky, 4 steaky z lososa (každý asi 200 g), 1 PL masla, morská soľ, mleté čierne korenie, 4 PL smotanového chrenu
Postup:
1. Fazuľky umyjeme, očistíme a ponoríme do vriacej osolenej vody. Po 6 až 8 minútach ich zlejeme a necháme odkvapkať. Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Vývar privedieme do varu a prelisujeme do neho cesnak. Pridáme ocot, olej a nálev premiešame so zemiakmi.
2. Pažítku, až na pár stebiel na ozdobu, nasekáme nadrobno a premiešame so zemiakmi. Limetky rozpolíme a reznou stranou smerom dole uložíme na gril. Lososové steaky opečieme na grile z oboch strán a okoreníme.
3. Ešte teplú fazuľku premiešame s maslom a spolu so steakmi rozdelíme na taniere. Pridáme šalát a polovice limetiek, ako aj chren. Nakoniec jedlo ozdobíme pažítkou.