Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Lososový steak s fazuľkami

Lososový steak s fazuľkami

Zdroj: isifa

Reklama

Čas prípravy: 15 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 200 g zelenej fazuľky, 8 uvarených zemiakov, 50 ml zeleninového vývaru, 1 strúčik cesnaku, 4 PL bieleho vínneho octu, 4 PL olivového oleja, 1/3 viazaničky pažítky, 2 limetky, 4 steaky z lososa (každý asi 200 g), 1 PL masla, morská soľ, mleté čierne korenie, 4 PL smotanového chrenu

Postup:

1. Fazuľky umyjeme, očistíme a ponoríme do vriacej osolenej vody. Po 6 až 8 minútach ich zlejeme a necháme odkvapkať. Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Vývar privedieme do varu a prelisujeme do neho cesnak. Pridáme ocot, olej a nálev premiešame so zemiakmi.

2. Pažítku, až na pár stebiel na ozdobu, nasekáme nadrobno a premiešame so zemiakmi. Limetky rozpolíme a reznou stranou smerom dole uložíme na gril. Lososové steaky opečieme na grile z oboch strán a okoreníme.

3. Ešte teplú fazuľku premiešame s maslom a spolu so steakmi rozdelíme na taniere. Pridáme šalát a polovice limetiek, ako aj chren. Nakoniec jedlo ozdobíme pažítkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS