Reklama

Macedónske bravčové

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 35 minút (3 porcie)

Potrebujeme: 400 g bravčového mäsa zo stehna, 40 g masti, 20 g cibule, 30 g hladkej múky, 200 ml mlieka, 1 lyžica kôpru, 1 lyžička octu, 500 ml vody na podlievanie, 1/2 kocky zeleninového vývaru, soľ

Ako na to: Bravčové mäso umyjeme, narežeme na hrubšie rezance a opečieme na masti. Pridáme postrúhanú cibuľu, spolu opražíme, osolíme, podlejeme vývarom a prikryté dusíme domäkka asi 30 minút. Udusené mäso zahustíme zátrepkou z mlieka a múky, pridáme posekaný kôpor, ocot podľa chuti, dolejeme vodou a ešte chvíľu povaríme. Podávame s cestovinami, ryžou alebo knedľou.