Reklama

Maďarská čalamáda

Maďarská čalamáda

Zdroj: © StockFood

Reklama

30 minút, 15 porcií

Potrebujeme: 4 kilogram biela zimná kapusta, 0.5 kilogram zelená paprika, 0.5 kilogram červená paprika, 0.5 kilogram cibuľa, 0.5 kilogram mrkva, 0.5 liter ocot, 350 gram kryštálový cukor, 200 mililiter slnečnicový olej, 1 balíček prípravok na nakladanie zeleniny

1. Kapustu, papriky a cibuľu nakrájame na tenké prúžky, mrkvu najemno postrúhame a dáme do veľkej plastovej nádoby. Pridáme ocot, cukor, olej a nakladač, dobre premiešame a necháme postáť, kým zelenina pustí šťavu, najlepšie cez noc.

2. Potom naplníme do zaváracích pohárov. Sterilizujeme asi 15 minút na 85 °C. Skladujeme v chlade.