Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Mafiny s badiánom a anízom

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

24 KUSOV; ČAS PRÍPRAVY: 35 MINÚT CESTO: 180 g hruškového kompótu 100 g hladkej múky100 g jemných ovsených vločiek 50 g najemno nasekaných mandlí 2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry 1 1/2 ČL prášku do pečiva 1 ČL mletého anízu 1/2 ČL salajky1 vajce 80 g kryštálového cukru60 ml rastlinného oleja150 g kyslej smotany NA OZDOBU: 150 g tvarohu50 g práškového cukru2 ČL postrúhanej citrónovej kôry24 kusov badiánu celé mandle 24 papierových košíčkov vhodných na pečenie mafinov alebo maslo na vymastenie mafinovej formy

POSTUP: 1. Hrušky z kompótu necháme odkvapkať (šťavu zachytíme), nakrájame na kúsky. Múku zmiešame s ovsenými vločkami, mandľami, citrónovou kôrou, anízom, práškom do pečiva, salajkou aj nakrájanými hruškami. 2. Vajce rozšľaháme, pridáme cukor, olej, kyslú smotanu a 80 ml hruškovej šťavy z kompótu. Postupne primiešame vareškou múčnu zmes s ostatnými surovinami. 3. Mafinový plech vymastíme maslom alebo papierové košíčky poukladáme na plech. Cesto porozdeľujeme do jamiek alebo do jednotlivých košíčkov a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút. 4. Po upečení necháme ešte 5 minút na plechu, potom vyberieme a vychladíme. Tvaroh zmiešame s práškovým cukrom, 2 až 3 PL hruškovej šťavy z kompótu a citrónovou kôrou. Zmes rozdelíme na mafiny, ozdobíme celými mandľami a badiánom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS