Maková torta
18. 3. 2011, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:51)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 20 minút, čas pečenia: 40 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 4 vajcia, 300 g mletého maku, 400 ml bieleho jogurtu, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1/2 hrnčeka oleja, džem na natretie, čokoládová poleva, tuk na vymastenie, a múka na vysypanie formy
Postup:
1. Celé vajcia vyšľaháme dopenista s cukrom. Pridáme múku, mak, jogurt, prášok do pečiva a olej.
(5 minút)
2. Cesto preložíme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Pečieme približne 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť a vodorovne prekrojíme.
(5 minút)
3. Korpus natrieme pikantným džemom a spojíme. Na vrch a boky torty nanesieme čokoládovú polevu a necháme stuhnúť. Pred podávaním nakrájame.
(10 minút)
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4