Reklama

Makové guľky

Orechové keksíky / Makové guľky / Kokosové keksy / Kávové kolieska

Zdroj: © StockFood

Reklama

75 minút, 40 porcií

Potrebujeme: 80 gram makadamové orechy, 150 gram mäkké maslo, 2 polievková lyžica med, 50 gram práškový cukor, 275 gram hladká múka, 0.5 čajová lyžička prášok do pečiva, 0.25 čajová lyžička soľ, 10 mililiter pomarančový likér, 100 gram mak, 60 gram práškový cukor

1.

Makadamové oriešky nasekáme. Mäkké maslo vyšľaháme s medom a práškovým cukrom dopenista. Múku, prášok do pečiva, soľ a likér pridáme do cesta. Pridáme nasekané orechy a spracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na polovice a na pomúčenej doske sformujeme každú do valca s priemerom 3 cm, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

2.

Rúru vyhrejeme na 180 °C, plech vystelieme papierom na pečenie. Každý valček cesta nakrájame na 20 koliesok, tie sformujeme do guľôčok a poukladáme na plech. Pečieme 10 až 12 minút.

3.

Mak zmiešame s práškovým cukrom. Upečené guľôčky vyberieme a ešte zahorúca obalíme v zmesi maku a cukru, dáme na mriežku a necháme vychladnúť.