Makové lievance s tvarohom
7. 11. 2010, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:06)

Zdroj: archív
Reklama
Čas prípravy: 1 hodina
Potrebujeme: 500 g hladkej múky, 450 g zemiakov, 1 vajce, 250 ml mlieka, 1 PL oleja, 2 PL nemletého maku, štipka soli, olej, slivkový lekvár, 250 g tvarohu
Ako na to: Zemiaky olúpeme, umyjeme a jemne nastrúhame. Zmiešame s hladkou múkou, mliekom, rozšľahaným vajcom, olejom a soľou. Nakoniec prisypeme mak. Všetko dôkladne premiešame. Panvicu na lievance potrieme olejom a naberačkou postupne vlejeme po troške cesta do panvice a upečieme lievance. Ešte horúce potrieme slivkovým lekvárom, posypeme tvarohom a ihneď podávame. Ak chceme mať lievance mierne nadýchané, primiešame do múky 1 ČL prášku do pečiva.