Reklama

Malakoff torta

Malakoff torta

Zdroj: © StockFood

Reklama

90 minút, 12 porcií

Potrebujeme: 130 gram krupicový cukor, 70 gram hladká múka, 70 gram kukuričný škrob, 6 kus vajce, 2 polievková lyžica vanilkový cukor, 0.25 čajová lyžička soľ, práškový cukor na posypanie, 200 gram zmäknuté maslo, 200 gram práškový cukor, 200 gram mleté mandle, 180 mililiter mlieko, 150 mililiter šľahačka, 4 kus vaječný žĺtok, 6 polievková lyžica rum, 100 gram pražené mandľové lupienky, 50 gram práškový cukor, 350 mililiter šľahačka

1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie.

2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme so soľou do tuhého snehu a zapracujeme ho do žĺtkovej hmoty. Múku premiešame so škrobom a postupne zapracujeme do cesta.

3. Cesto naplníme do zdobiaceho vrecka s väčším okrúhlym otvorom a na plechu vystlanom papierom na pečenie urobíme 7 cm dlhé piškóty. Poprášime cukrom a pečieme 10 minút dozlatista. Necháme vychladnúť na mriežke.

4. Maslo v miske vymiešame s cukrom do peny, postupne pridáme žĺtky, mandle a 2 PL rumu. Smotanu vyšľaháme a opatrne primiešame. Zostávajúci rum nalejeme do misky aj s mliekom a premiešame.

5. Piškóty namočíme v miske a vystelieme nimi dno tortovej formy (priemer 24 cm). Navrstvíme krém a zas opakujeme vrstvu namočených piškót a krému, až kým všetko neminieme. Poslednú vrstvu tvoria piškóty. Tortu zabalíme do potravinárskej fólie, zaťažíme tanierom a dáme vychladiť.

6. Na druhý deň odstránime fóliu i formu, a tortu ozdobíme smotanou vyšľahanou s cukrom a mandľovými lupienkami.