Malinová torta
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
90 minút, 8 porcií
Potrebujeme: 4 kus vajce, 125 gram práškový cukor, 2 polievková lyžica vanilkový cukor, 175 gram hladká múka, 1 čajová lyžička prášok do pečiva, citrónová kôra, 125 gram mäkké maslo, 120 gram práškový cukor, 1 čajová lyžička vanilkový extrakt, 450 gram čerstvé maliny, citrónová kôra, 350 mililiter smotana na šľahanie, 2 balíček stužovač šľahačky, 1 polievková lyžica práškový cukor, neošetrené okvetné lístky ruží
1. Rúru predhrejeme na 180 °C a dno formy (18 cm) vystelieme papierom na pečenie.
2. Žĺtky vymiešame s práškovým aj vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou dopenista. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a opatrne zamiešame do žĺtkovej zmesi. Múku zmiešame s práškom do pečiva a na viackrát zapracujeme do cesta.
3. Cesto nalejeme do formy a pečieme asi 30 minút. Necháme vychladnúť na mriežke aspoň 4 hodiny, najlepšie cez noc.
4. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým extraktom a citrónovou kôrou dohladka.
5. Krém natrieme na spodnú časť a poukladáme naň maliny. Takto navrstvíme aj zvyšok plátov, krému a malín. Dáme na hodinu do chladničky.
6. Smotanu vyšľaháme so stužovadlom i cukrom a potrieme tortu. Ozdobíme plátkami ruží.