Malinovo-čokoládová torta
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:44)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
60 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 130 gram horká čokoláda, 200 gram mrazené alebo čerstvé maliny, 500 mililiter smotana na šľahanie, 3 kus vajce, 200 gram kyštálový cukor, 1 balíček vanilínový cukor, 100 gram hladká múka, 75 gram škrobová múčka, 2 čajová lyžička prášok do pečiva, 1 balíček vanilkový pudingový prášok, 1 balíček stužovač šľahačky, 300 mililiter mlieko, 1 kus červená tortová poleva, čerstvé maliny na ozdobu
1.
Čokoládu nasekáme. Maliny rozmrazíme, scedíme a necháme poriadne odkvapkať. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Tortovú formu s priemerom 26 cm vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie.
2.
V hrnci zohrejeme nasekanú horkú čokoládu a 250 ml smotany na šľahanie. Keď sa čokoláda rozpustí, hrniec odstavíme, zmes premiešame a chladíme, najlepšie 12 hodín. Vajcia, 3 PL vody, 125 g cukru a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista, a primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a so škrobovou múčkou. Cesto vložíme do formy a pečieme na strednej koľajničke asi 30 minút.
3.
Na krém uvaríme mlieko, pudingový prášok a 75 g cukru. Za stáleho miešania privedieme do varu. Puding necháme za občasného premiešania vychladnúť. Čokoládovú smotanu izbovej teploty vyšľaháme.
4.
Vychladnutý korpus vložíme späť do formy, navrch natrieme čokoládovú šľahačku. Zvyšnú smotanu vyšľaháme so stužovadlom. Do pudingu zapracujeme šľahačku a plnku nanesieme na korpus. Odkvapkané mrazené maliny a trocha čerstvých malín rozdelíme na vanilkový krém, odstránime tortovú obruč a tortu polejeme červenou polevou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale.