Mandarínkový koláč s posýpkou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
105 minút, 20 porcií
Potrebujeme: 0.5 kocka čerstvé droždie (21 g), 160 miligram vlažné mlieko, 400 gram hladká múka, 60 gram práškový cukor, 0.25 čajová lyžička soľ, 1 kus vajce, 60 gram maslo, 1 polievková lyžica vanilkový cukor, 3 konzerva mandarínky (po 312 g), 4 kus vaječný žĺtok, 500 gram tvaroh, 250 gram kyslá smotana, 150 gram práškový cukor, 0.5 kus neošetrený citrón, 1.5 balíček vanilkový pudingový prášok, 200 gram hladká múka, 2 polievková lyžica kakao, 150 gram ráškový cukor, 0.25 čajová lyžička soľ, 140 gram maslo
1.
Droždie rozmiešame vo vlažnom mlieku a nalejeme do misy. Pridáme ostatné suroviny na cesto a vymiesime hladké cesto, ktoré zakryjeme a necháme na teplom mieste 45 minút kysnúť.
2.
Rúru predhrejeme na 190 °C a plech (30 x 40 cm) vymastíme a vysypeme múkou.
3.
Mandarínky scedíme a šťavu z nich vymiešame s tvarohom, so žĺtkami, smotanou, s cukrom, citrónovou šťavou, kôrou a pudingovým práškom dohladka. Cesto vyformujeme do plechu a necháme 15 minút kysnúť. Potom naň rozotrieme tvarohovú plnku a poukladáme mandarínky. Pečieme asi 25 minút.
4.
Do misky dáme múku, kakao, cukor, soľ a maslo. Vymiešame posýpku a posypeme predpečený koláč. Dopekáme asi 20 minút.
5.
Upečený koláč po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.