Potrebujeme: 1 suchá žemľa, 1 veľká cibuľa, 3 lyžice masla, 500 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie atď.), 350 g mletých mandlí, 1 vajce, 1 žĺtok, 300 ml oleja, pažítka, soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Ošúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu podusíme na masle a necháme vychladnúť.

2. V hlbšej mise zmiešame mleté mäso s nasekanou pažítkou, vajcom, so žĺtkom, s pomletými mandľami, udusenou cibuľou, korením a so soľou.

3. Z masy formujeme guľky, ktoré ukladáme na pekáč a pečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia často potierame olejom, aby sa nevysušili.

4. Podávame so zemiakovým šalátom a s pečivom.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4