Reklama

Mandľové sucháre

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 30 minút, čas pečenia: 25 – 30 minút, pre celú rodinu

Potrebujeme: 5 bielkov, 150 g hladkej múky, 150 – 200 g práškového cukru, 60 g mandlí, 60 g orieškov, tuk na vymastenie formy (srnčí chrbát)

Postup:

1. V miske vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh a potom pridáme múku. Posekané mandle a oriešky vmiešame do snehu. Cesto vylejeme do pripravenej formy a upečieme.

2. Po upečení cesto aj s formou zabalíme do alobalu a odložíme. 3. Na druhý deň ho vyklopíme z formy, nakrájame na tenučké plátky (1-2 mm) a vysušíme v rúre.

TIP:
Orechy a mandle môžeme nechať aj celé.

elektrická rúra: 160 °C, teplovzdušná rúra: 140 °C, plynová rúra: stupeň 2 – 3,