Marcipánové koláčiky
22. 11. 2007, 1:00

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 45 minút (20 kusov)
Potrebujeme: 150 g hladkej múky, 100 g masla, 1 vajce, 50 g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 200 g marcipánovej masy, hladká múka na pomúčenie dosky, 150 g hotovej čokoládovej polevy
Ako na to: Múku s maslom, žĺtkom, práškovým a vanilínovým cukrom vymiesime na hladké cesto, zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky. Bielok vymiešame do peny, opatrne spojíme s marcipánovou masou a naplníme do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou násadkou. Na pomúčenej doske cesto premiesime, natenko vyvaľkáme a vykrajujeme pomocou formičiek rôzne tvary podľa vlastnej fantázie.
Jednotlivé koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každý vykrojený tvar nastriekame marcipánovú snehovú penu a dáme upiecť doružova. Vychladnuté koláčiky ozdobíme rozpustenou čokoládovou polevou.