Marcipánovo-orechové makrónky
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: iStock
Reklama
40 minút, 35 porcií
Potrebujeme: 100 gram marcipán, 100 gram mleté vlašské orechy, 50 gram kryštálový cukor, 35 kus vlašské orechy (polovice), 2 kus vaječný bielok, 1 polievková lyžica citrónová šťava, 2 čajová lyžička citrónová kôra, 0.25 čajová lyžička soľ
1. Rúru predhrejeme na 160 °C a plech vytrieme maslom.
2. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne pridávame soľ, cukor, citrónovú šťavu a citrónovú kôru. Šľaháme, až kým nie je sneh pevný. Marcipán nadrobíme, pomiešame s mletými orechmi a zľahka zamiešame do bielkovej zmesi.
3. Pomocou dvoch mokrých lyžičiek tvarujeme na plechu malé kôpky. Na každú položíme polovicu orecha a pečieme asi 25 minút.