Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Marcipánovo-orechové makrónky

Marcipánovo-orechové makrónky

Zdroj: iStock

Reklama

40 minút, 35 porcií

Potrebujeme: 100 gram marcipán, 100 gram mleté vlašské orechy, 50 gram kryštálový cukor, 35 kus vlašské orechy (polovice), 2 kus vaječný bielok, 1 polievková lyžica citrónová šťava, 2 čajová lyžička citrónová kôra, 0.25 čajová lyžička soľ

1. Rúru predhrejeme na 160 °C a plech vytrieme maslom.

2. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne pridávame soľ, cukor, citrónovú šťavu a citrónovú kôru. Šľaháme, až kým nie je sneh pevný. Marcipán nadrobíme, pomiešame s mletými orechmi a zľahka zamiešame do bielkovej zmesi.

3. Pomocou dvoch mokrých lyžičiek tvarujeme na plechu malé kôpky. Na každú položíme polovicu orecha a pečieme asi 25 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS