Reklama

Marhuľová plnka do palaciniek

Palacinky s arašidovým maslom a orechmi

Zdroj: Isifa

Reklama

Prekvapte rodinu a pripravte im marhuľovú plnku do palaciniek. Inšpirujte sa jednoduchým receptom.

Potrebujeme: 100 g sušených marhúľ, 200 ml marhuľovice, 500 g nízkotučného tvarohu, 125 ml šľahačky, 3 žĺtky, 20 g škrobovej múčky, 50 g kryštálového cukru, 1 chemicky neošetrený citrón

Postup:

1. Sušené marhule nasekáme nadrobno, zalejeme marhuľovicou a necháme najmenej 20 minút marinovať.

2. Marhule precedíme cez sitko a necháme odkvapkať. Tvaroh dôkladne vyžmýkame pomocou látkovej utierky a vymiešame spolu s marhuľami a so šľahačkou.

3. Ručným mixérom vymiešame žĺtky so škrobovou múčkou a s cukrom. Šľaháme 2 až 3 minúty a nakoniec zmes zapracujeme spolu so strúhanou citrónovou kôrou do tvarohovej zmesi. Necháme najmenej 30 minút odležať.