Marhuľová plnka do palaciniek
18. 4. 2013, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Isifa
Prekvapte rodinu a pripravte im marhuľovú plnku do palaciniek. Inšpirujte sa jednoduchým receptom.
Potrebujeme: 100 g sušených marhúľ, 200 ml marhuľovice, 500 g nízkotučného tvarohu, 125 ml šľahačky, 3 žĺtky, 20 g škrobovej múčky, 50 g kryštálového cukru, 1 chemicky neošetrený citrón
Postup:
1. Sušené marhule nasekáme nadrobno, zalejeme marhuľovicou a necháme najmenej 20 minút marinovať.
2. Marhule precedíme cez sitko a necháme odkvapkať. Tvaroh dôkladne vyžmýkame pomocou látkovej utierky a vymiešame spolu s marhuľami a so šľahačkou.
3. Ručným mixérom vymiešame žĺtky so škrobovou múčkou a s cukrom. Šľaháme 2 až 3 minúty a nakoniec zmes zapracujeme spolu so strúhanou citrónovou kôrou do tvarohovej zmesi. Necháme najmenej 30 minút odležať.