Marhuľové rezy
24. 8. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:35)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 40 minút. Čas pečenia: 25 minút. (Pre celú rodinu.)
Potrebujeme: Cesto: 180 g masla, 180 g práškového cukru, 5 vajec, 100 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 20 g kakaa, rum, marhuľový lekvár, marhuľový kompót, orechy
Poleva: 100 g čokolády na varenie 100 ml smotany na šľahanie
Šľahačka: 250 ml smotany na šľahanie 40 g práškového cukru 1 stužovač šľahačky
Postup:
1. Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny, pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a s kakaom, z bielkov ušľahaný tuhý sneh a všetko zľahka premiešame. Pripravené cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
20 minút
2. Upečený a vychladnutý múčnik polejeme rumom a šťavou z kompótu, potrieme lekvárom, poukladáme naň kompótové marhule, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme šľahačkou a jadrami vlašských orechov. Rezy môžeme pripraviť aj s broskyňami.
10 minút
3. Čokoládová poleva: Rozlámanú čokoládu dáme zmäknúť, pridáme šľahačku a vymiešame na hladkú polevu. Šľahačka: Do schladenej šľahačkovej smotany pridáme stužovač šľahačky, cukor a dotuha vyšľaháme.
10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4