Marhuľový džem s mätou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: iStockphoto
Reklama
35 minút, 5 porcií
Potrebujeme: 2 kus limetka, 1 hrsť mätové lístky, 1.4 kilogram marhule, 500 gram želírovací cukor 3:1, 300 mililiter jablková šťava
1.
Limetky rozpolíme a vytlačíme z nich šťavu. Mätu najemno nasekáme. Marhule rozpolíme, vyberieme z nich kôstky a nakrájame na malé kocky.
2.
Marhule zmiešame so želírovacím cukrom, s jablkovou a limetkovou šťavou a za stáleho miešania privedieme do varu. Zmes necháme 5 minút variť a následne vyskúšame, ci džem na vzduchu dostatočne hustne.
3.
Nakoniec rýchlo vmiešame nasekanú mätu a džem nalejeme do pripravených pohárov. Dôkladne uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom.