Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Marhuľový džem s mätou

Marhuľový džem s mätou

Zdroj: iStockphoto

Reklama

35 minút, 5 porcií

Potrebujeme: 2 kus limetka, 1 hrsť mätové lístky, 1.4 kilogram marhule, 500 gram želírovací cukor 3:1, 300 mililiter jablková šťava

1.

Limetky rozpolíme a vytlačíme z nich šťavu. Mätu najemno nasekáme. Marhule rozpolíme, vyberieme z nich kôstky a nakrájame na malé kocky.

2.

Marhule zmiešame so želírovacím cukrom, s jablkovou a limetkovou šťavou a za stáleho miešania privedieme do varu. Zmes necháme 5 minút variť a následne vyskúšame, ci džem na vzduchu dostatočne hustne.

3.

Nakoniec rýchlo vmiešame nasekanú mätu a džem nalejeme do pripravených pohárov. Dôkladne uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS