Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Marhuľový koláč z lístkového cesta

Marhuľový koláč z lístkového cesta

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

20 minút, 18 porcií

Potrebujeme: 270 gram vyvaľkané lístkové cesto, 850 mililiter konzervované marhule, 150 gram marcipán, 200 gram hladká múka, 100 gram kryštálový cukor, 150 gram maslo, 100 gram želé z červených ríbezlí, práškový cukor

1. V miske premiešame múku, cukor, maslo a strúhaný marcipán, až vznikne mrvenička. Lístkové cesto aj s papierom na pečenie preložíme na plech. Dlhšie okraje cesta potrieme vodou a 3 cm okraje zahneme smerom do stredu.

2. Rúru predhrejeme na 180 °C. Ríbezľové želé vymiešame dohladka a potrieme ním cesto. Navrch rozdelíme marhule. Koláč posypeme mrveničkou a pečieme asi 25 minút.

3. Koláč vyberieme a poprášime cukrom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS