Marhuľový koláč z lístkového cesta
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:50)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Reklama
20 minút, 18 porcií
Potrebujeme: 270 gram vyvaľkané lístkové cesto, 850 mililiter konzervované marhule, 150 gram marcipán, 200 gram hladká múka, 100 gram kryštálový cukor, 150 gram maslo, 100 gram želé z červených ríbezlí, práškový cukor
1. V miske premiešame múku, cukor, maslo a strúhaný marcipán, až vznikne mrvenička. Lístkové cesto aj s papierom na pečenie preložíme na plech. Dlhšie okraje cesta potrieme vodou a 3 cm okraje zahneme smerom do stredu.
2. Rúru predhrejeme na 180 °C. Ríbezľové želé vymiešame dohladka a potrieme ním cesto. Navrch rozdelíme marhule. Koláč posypeme mrveničkou a pečieme asi 25 minút.
3. Koláč vyberieme a poprášime cukrom.
Vyberáme pre vás niečo PLUS
Výber pre vás
Chudnutie do plaviek, ktoré si v lete zamilujete! Sponzorované