Marinované kuracie rezne
8. 6. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:31)

Zdroj: Nový čas pre Ženy
Čas prípravy: 30 minút. Čas opekania: 10 až 15 minút. 4 porcie
Potrebujeme: 4 kuracie rezne, 200 ml svetlého piva, grilovacie korenie, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 cibuľu, 1 balenie syra s bielou plesňou, olej na vyprážanie
Postup:
1. Pivo rozmiešame s grilovacím korením, roztlačeným cesnakom a so soľou. Do marinády vložíme umyté a naklepané kuracie rezne a necháme ich v chlade niekoľko hodín. Syr pokrájame na 4 plátky.
2. Rezne opečieme z obidvoch strán na horúcom oleji doružova, odložíme do misy a zakryjeme. Cibuľu očistíme, nakrájame na kolieska a speníme na výpeku z rezňov. Na horúce rezne poukladáme kolieska cibule a plátok syra. Necháme chvíľu prikryté, aby sa syr roztopil. Podávame s karí ryžou alebo ryžou s hrozienkami.