Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Marinované morčacie stehná

Marinované morčacie stehná

Zdroj: Nový Čas pre Ženy

Reklama

Čas prípravy: 30 minút. Čas pečenia: 60 minút. Počet porcií: 4

Potrebujeme: 4 spodné morčacie stehná, 8 PL červeného vína, strúhaná kôra z 1 limety, 600 g zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 30 g masla, 100 mlbieleho vína, 100 ml vývaru, 750 g ružičkového kelu, 1/2 viazaničky petržlenovej vňate

Ako na to:

1. Mäso umyjeme, osušíme a uložíme na formu. Červené víno a limetovú kôru premiešame a rozdelíme na mäso. Zakryté necháme v chlade cez noc odležať.

2. Mäso potom opečieme na masle z každej strany. Opečené preložíme na pekáč, prelejeme výpekom, pridáme olúpané a rozštvrtené zemiaky, primiešame marinádu, víno, vývar a vložíme do rúry.

3. Pečieme pri teplote 200 °C asi 60 minút. Ružičkový kel vložíme na 5 minút do vriacej vody. Odkvapkaný pridáme do pekáča a pečieme asi 15 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS