Marinované morčacie stehná
25. 5. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:47)

Zdroj: Nový Čas pre Ženy
Čas prípravy: 30 minút. Čas pečenia: 60 minút. Počet porcií: 4
Potrebujeme: 4 spodné morčacie stehná, 8 PL červeného vína, strúhaná kôra z 1 limety, 600 g zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 30 g masla, 100 mlbieleho vína, 100 ml vývaru, 750 g ružičkového kelu, 1/2 viazaničky petržlenovej vňate
Ako na to:
1. Mäso umyjeme, osušíme a uložíme na formu. Červené víno a limetovú kôru premiešame a rozdelíme na mäso. Zakryté necháme v chlade cez noc odležať.
2. Mäso potom opečieme na masle z každej strany. Opečené preložíme na pekáč, prelejeme výpekom, pridáme olúpané a rozštvrtené zemiaky, primiešame marinádu, víno, vývar a vložíme do rúry.
3. Pečieme pri teplote 200 °C asi 60 minút. Ružičkový kel vložíme na 5 minút do vriacej vody. Odkvapkaný pridáme do pekáča a pečieme asi 15 minút.