Marinované rezne
2. 7. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:31)

Zdroj: Nový čas pre ženy
Reklama
Čas prípravy: 10 minút. Čas chladenia: 4 hodiny. Čas grilovania: 10 až 20 minút.
Prísady: 600 g bravčového karé bez kosti, 50 ml oleja, 1 feferónka, 50 ml brandy, 1 ČL nahrubo mletého čierneho korenia, 2 ČL barbecue korenia, 2 PL medu, soľ
Postup:
1. V malom kastróliku zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú feferónku, premiešame a odložíme z ohňa. Pridáme brandy, čierne aj barbecue korenie, med, soľ a všetko dobre spojíme.
2. Vykostené karé nakrájame na plátky, naklepeme, vložíme do marinády a necháme odležať. Potom ich pomaly grilujeme zo všetkých strán. V priebehu opekania mäso potierame zvyšnou marinádou. Podávame s pečivom, pečenými zemiakmi a so zeleninou.