Pripravte si maškrtu pre celiatikov: Bezlepkové laskonky sú dobrá voľba
12. 2. 2015, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:24)

Zdroj: abl
Boj s celiakiou nie je jednoduchý. No so správne zvolenou diétou môžete aj maškrtiť.
Bezlepkové laskonky
Potrebujeme:
4 bielky, 125 g kryštálového cukru, 100 g práškového cukru, 30 g škrobovej múčky, 200 g kokosovej múčky
Plnka:
2 vajcia, 100g kryštálového cukru, 2 PL instantnej kávy, 250 g masla
Takto sa to podarí:
1. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme kryštálový cukor až do úplného zhustnutia.
2. Do snehu preosejeme práškový cukor so škrobovou múčkou a premiešame, aby sa zmes spojila. Nakoniec vmiešame kokosovú múčku.
3. Snehovú masu nanášame na plech vystlaný papierom na pečenie pomocou okrúhlej formičky na laskonky.
4. V mierne pootvorenej rúre vyhriatej na 50 °C sušíme dve až tri hodiny.
5. Vajcia vyšľaháme s cukrom v teplom vodnom kúpeli dohusta, odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo s instantnou kávou vyšľaháme dopenista a spojíme s vychladnutým vaječným krémom.
7. Upečené laskonky a vychladnuté pospájame krémom.
Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 3 hodiny
Náročnosť: **