Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pripravte si maškrtu pre celiatikov: Bezlepkové laskonky sú dobrá voľba

Laskonky

Zdroj: abl

Reklama

Boj s celiakiou nie je jednoduchý. No so správne zvolenou diétou môžete aj maškrtiť.

Bezlepkové laskonky

Potrebujeme:

4 bielky, 125 g kryštálového cukru, 100 g práškového cukru, 30 g škrobovej múčky, 200 g kokosovej múčky

Plnka:

2 vajcia, 100g kryštálového cukru, 2 PL instantnej kávy, 250 g masla

Takto sa to podarí:

1. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme kryštálový cukor až do úplného zhustnutia.

2. Do snehu preosejeme práškový cukor so škrobovou múčkou a premiešame, aby sa zmes spojila. Nakoniec vmiešame kokosovú múčku.

3. Snehovú masu nanášame na plech vystlaný papierom na pečenie pomocou okrúhlej formičky na laskonky.

4. V mierne pootvorenej rúre vyhriatej na 50 °C sušíme dve až tri hodiny.

5. Vajcia vyšľaháme s cukrom v teplom vodnom kúpeli dohusta, odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo s instantnou kávou vyšľaháme dopenista a spojíme s vychladnutým vaječným krémom.

7. Upečené laskonky a vychladnuté pospájame krémom.

Čas prípravy: 30 minút

Čas pečenia: 3 hodiny

Náročnosť: **

Vyberáme pre vás niečo PLUS