Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Maškrta so zmrzlinou

Maškrta so zmrzlinou

Zdroj: Shuttterstock

Reklama

Čas prípravy: 10 minút; 4 porcie

Potrebujeme:

CESTO: 450 ml nízkotučného mlieka, 150 g hladkej múky, 55 g masla, 30 g kryštálového cukru, 3 vajcia

NA OZDOBU: 500 ml vanilkovej zmrzliny, 125 ml smotany na šľahanie, 65 g práškového cukru, 1/2 ČL vanilkového extraktu, veľká hrsť malín

Postup:

1. Smotanu šľaháme s vanilkovým extraktom a celým práškovým cukrom (až na 1 PL), kým sa nám začnú tvoriť špice. Šľahačku odložíme do chladničky a necháme do podávania odležať.

2. V mise vyšľaháme vajcia s mliekom, prisypeme polovicu suchých prísad a vymiešame, potom prisypeme aj zvyšok a vypracujeme hladké cesto.

3. Na rozpálenom masle upečieme palacinky.

4. Podávame ich s kopčekom zmrzliny, so šľahačkou a s malinami.

Čas pečenia: 25 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS