Maškrta so zmrzlinou
21. 4. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Shuttterstock
Čas prípravy: 10 minút; 4 porcie
Potrebujeme:
CESTO: 450 ml nízkotučného mlieka, 150 g hladkej múky, 55 g masla, 30 g kryštálového cukru, 3 vajcia
NA OZDOBU: 500 ml vanilkovej zmrzliny, 125 ml smotany na šľahanie, 65 g práškového cukru, 1/2 ČL vanilkového extraktu, veľká hrsť malín
Postup:
1. Smotanu šľaháme s vanilkovým extraktom a celým práškovým cukrom (až na 1 PL), kým sa nám začnú tvoriť špice. Šľahačku odložíme do chladničky a necháme do podávania odležať.
2. V mise vyšľaháme vajcia s mliekom, prisypeme polovicu suchých prísad a vymiešame, potom prisypeme aj zvyšok a vypracujeme hladké cesto.
3. Na rozpálenom masle upečieme palacinky.
4. Podávame ich s kopčekom zmrzliny, so šľahačkou a s malinami.
Čas pečenia: 25 minút