Mäsová polievka
9. 12. 2009, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:32)

Zdroj: nčpž
Reklama
Čas prípravy: 20 minút Čas varenia: 15 minút
Potrebujeme (na 4 porcie): 300 g mletého mäsa (bravčového, hovädzieho alebo zmes), 100 g koreňovej zeleniny, 1,5 l vody, 1 cibuľu, 2 PL oleja, soľ, petržlenovú vňať
Postup:
1 Mleté mäso zalejeme v hrnci vodou a vidličkou dôkladne roztlačíme, aby nezostalo zlepené. Osolíme, podlejeme vodou a varíme 15 minút. V prípade potreby ešte dolejeme vodu.
2 Koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na kúsky. Na oleji opražíme najprv cibuľu, pridáme zeleninu, všetko dáme k mäsu a uvaríme domäkka. Na záver pridáme nakrájanú petržlenovú vňať. Podávame s čerstvým chlebom.