Reklama

Mäsová polievka

mäsová polievka

Zdroj: nčpž

Reklama

Čas prípravy: 20 minút Čas varenia: 15 minút

Potrebujeme (na 4 porcie): 300 g mletého mäsa (bravčového, hovädzieho alebo zmes), 100 g koreňovej zeleniny, 1,5 l vody, 1 cibuľu, 2 PL oleja, soľ, petržlenovú vňať

Postup:

1 Mleté mäso zalejeme v hrnci vodou a vidličkou dôkladne roztlačíme, aby nezostalo zlepené. Osolíme, podlejeme vodou a varíme 15 minút. V prípade potreby ešte dolejeme vodu.

2 Koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na kúsky. Na oleji opražíme najprv cibuľu, pridáme zeleninu, všetko dáme k mäsu a uvaríme domäkka. Na záver pridáme nakrájanú petržlenovú vňať. Podávame s čerstvým chlebom.