Mäsová roláda
27. 4. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:27)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 50 minút, čas pečenia: 40 minút, 8 porcií
Potrebujeme: 800 g hovädzieho mäsa, pohár steriliz. uhoriek, 100 g údenej slaniny, 1 veľká cibuľa,, strúhanka, horčica, mleté čierne korenie, soľ, bobkový list, olej
Postup:
1. Mäso umyjeme, osušíme a na strúhankou posypanej doske dobre naklepeme. Posypeme soľou, korením a potrieme horčicou.
5 minút
2. Cibuľu speníme na oleji a pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Uhorky pokrájame na tenké plátky a spolu s cibuľovo-slaninovou zmesou ich rozložíme na pripravené mäso. Obe rolády zrolujeme a previažeme, aby držali tvar.
5 minút
3. Na rozohriatom oleji mäsové rolády prudko opečieme a preložíme do pekáča spolu s výpekom, do ktorého pridáme bobkový list. Rolády prikryté pečieme, kým nie sú mäkké. Hotové ich pokrájame na tenké plátky a podávame.
40 minút
Náš tip
Namiesto uhoriek môžete použiť aj sterilizované fazuľky, cuketu, mrkvu či dusenú hlivu s petržlenovou vňaťou.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4