Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Mäsová roláda

Mäsová roláda

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 50 minút, čas pečenia: 40 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 800 g hovädzieho mäsa, pohár steriliz. uhoriek, 100 g údenej slaniny, 1 veľká cibuľa,, strúhanka, horčica, mleté čierne korenie, soľ, bobkový list, olej

Postup:

1. Mäso umyjeme, osušíme a na strúhankou posypanej doske dobre naklepeme. Posypeme soľou, korením a potrieme horčicou.
5 minút

2. Cibuľu speníme na oleji a pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Uhorky pokrájame na tenké plátky a spolu s cibuľovo-slaninovou zmesou ich rozložíme na pripravené mäso. Obe rolády zrolujeme a previažeme, aby držali tvar.
5 minút

3. Na rozohriatom oleji mäsové rolády prudko opečieme a preložíme do pekáča spolu s výpekom, do ktorého pridáme bobkový list. Rolády prikryté pečieme, kým nie sú mäkké. Hotové ich pokrájame na tenké plátky a podávame.
40 minút

Náš tip

Namiesto uhoriek môžete použiť aj sterilizované fazuľky, cuketu, mrkvu či dusenú hlivu s petržlenovou vňaťou.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Vyberáme pre vás niečo PLUS