Mäsová torta
14. 11. 2010, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Život
Čas na prípravu: 45 minút.
Potrebujeme: 200 g hovädzieho mäsa, 300 g bravčového pliecka, 70 g údenej slaniny, 3 paradajky, 2 vajcia, 20 g paradajkového pretlaku, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lístkové cesto, 500 ml mäsového vývaru, mleté čierne korenie, majorán, soľ, vegeta
Ako na to: Hovädzie a bravčové mäso umyjeme, pokrájame na menšie kúsky, pomelieme a na pokrájanej slanine opražíme. Pridáme nadrobno posekanú cibuľu, rozotretý cesnak, mleté čierne korenie a opražíme. Podlejeme troškou vývaru a dusíme 15 minút.
Ochutíme majoránom, osolíme, pridáme vajcia, paradajkový pretlak a premiešame. Lístkovým cestom vyložíme dno aj boky ohňovzdornej misy, kúsok cesta si odložíme nabok. Misu naplníme mäsovou zmesou, navrch dáme na kolieska pokrájané paradajky, ochutíme vegetou a zo zvyšku cesta urobíme mriežku. Zapečieme v dobre vyhriatej rúre.