Mäsové guľky
30. 7. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:31)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 20 minút. Čas varenia: 30 minút.
Potrebujeme: 500 g mletého bravčového mäsa, 500 g ošúpaných paradajok, 1 zelenú, žltú a červenú papriku, 2 vajcia, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 3 PL strúhanky, 250 ml zeleninového vývaru, 1 ČL oregana, 1/2 ČL mletej papriky, mleté čierne korenie, soľ, petržlenovú vňať, olej
Postup:
1 Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Z paradajok odstránime semienka a s paprikami pokrájame na kúsky. Na oleji opečieme polovicu pokrájanej cibule, papriku, zalejeme vývarom a 5 minút varíme. Pridáme paradajky, soľ, korenie, oregano a dusíme 15 minút.
2 Na oleji orestujeme zvyšnú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak a opražíme. Necháme vychladnúť, primiešame mäso a polovicu nasekanej petržlenovej vňate. K zmesi pridáme vajcia, strúhanku, soľ, korenie a mletú papriku.
3 Z mäsovej zmesi formujeme guľky a na horúcom oleji opečieme. Podávame ich premiešané s udusenou zeleninovou zmesou a posypané zvyšnou petržlenovou vňaťou.