Máte chuť na niečo dobré? Túto fantastickú MŇAMKU pripravíte raz-dva, obsahuje samé zdravé veci
4. 4. 2019, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:32)

Zdroj: Shutterstock
Kto by nemal rád sladké! Pokiaľ si ho môžeme dovoliť bez výčitiek, je to ešte lepšie. Tento chutný dezert pripravíte raz-dva a obsahuje samé zdravé veci.
Cheesecake s malinami
12 kúskov
● 50 g horkej čokolády
● 1 PL masla
● 1 PL medu
● 150 g ovsených vločiek
Krém
● 500 g jemného tvarohu
● 1 konzerva kokosového mlieka
● 8 plátkov želatíny
● 2 PL stévie určenej na prípravu nastudeno (môžeme nahradiť práškovým cukrom alebo medom podľa chuti)
Poleva
● 300 g mrazených malín
● 3 PL piva
● 2 PL medu
● 4 plátky želatíny
Zdroj: Dušan Křístek
Želatínu vyberieme z vody, vyžmýkame a pridáme ku krému.
Čokoládu rozpustíme s maslom. Pridáme lyžicu medu, zamiešame a postupne pridávame ovsené vločky. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažeme zľahka maslom, nalejeme cesto a rozotrieme mokrou lyžicou.
Plátky želatíny namočíme do vody a necháme napučať 10 minút podľa návodu. Zatiaľ vymiešame tvaroh, kokosové mlieko a stéviu dohladka.
Do menšieho hrnčeka dáme 2-3 lyžice krému. Želatínu vyberieme z vody, vyžmýkame a pridáme ku krému. Na miernom ohni pomaly zahrievame, kým nevznikne tekutina. (Pozor nesmie sa variť!) Rozpustenú želatínu prilejeme za stáleho miešania do ostatného krému. Kokosovú zmes rozotrieme na korpus a dáme zachladiť, kým nestuhne.
Maliny podlejeme pivom a povaríme, kým nezmäknú. Odstavíme, pridáme med podľa chuti a vyžmýkanú želatínu, ktorú sme predtým na 10 minút močili vo vode. Necháme vychladnúť. Nalejeme na cheesecake a necháme stuhnúť.
Vrch posypeme ovocím a ozdobíme lístkami mäty.
Čas prípravy: 30 minút
Čas chladenia: 4 až 12 hodín