Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Máte chuť na niečo dobré? Túto fantastickú MŇAMKU pripravíte raz-dva, obsahuje samé zdravé veci

Podľa mnohých vedcov, ktorí sa zaoberajú výhodami prerušovaného pôstu, je naše telo evolučne stavané na fázy, v ktorých jedlo prijímame, a fázy, v ktorých nejeme.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Kto by nemal rád sladké! Pokiaľ si ho môžeme dovoliť bez výčitiek, je to ešte lepšie. Tento chutný dezert pripravíte raz-dva a obsahuje samé zdravé veci.

Cheesecake s malinami

12 kúskov

● 50 g horkej čokolády

● 1 PL masla

● 1 PL medu

● 150 g ovsených vločiek

Krém

● 500 g jemného tvarohu

● 1 konzerva kokosového mlieka

● 8 plátkov želatíny

● 2 PL stévie určenej na prípravu nastudeno (môžeme nahradiť práškovým cukrom alebo medom podľa chuti)

Poleva

● 300 g mrazených malín

● 3 PL piva

● 2 PL medu

● 4 plátky želatíny

Zdroj: Dušan Křístek

Želatínu vyberieme z vody, vyžmýkame a pridáme ku krému.

Čokoládu rozpustíme s maslom. Pridáme lyžicu medu, zamiešame a postupne pridávame ovsené vločky. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažeme zľahka maslom, nalejeme cesto a rozotrieme mokrou lyžicou.

Plátky želatíny namočíme do vody a necháme napučať 10 minút podľa návodu. Zatiaľ vymiešame tvaroh, kokosové mlieko a stéviu dohladka.

Do menšieho hrnčeka dáme 2-3 lyžice krému. Želatínu vyberieme z vody, vyžmýkame a pridáme ku krému. Na miernom ohni pomaly zahrievame, kým nevznikne tekutina. (Pozor nesmie sa variť!) Rozpustenú želatínu prilejeme za stáleho miešania do ostatného krému. Kokosovú zmes rozotrieme na korpus a dáme zachladiť, kým nestuhne.

Maliny podlejeme pivom a povaríme, kým nezmäknú. Odstavíme, pridáme med podľa chuti a vyžmýkanú želatínu, ktorú sme predtým na 10 minút močili vo vode. Necháme vychladnúť. Nalejeme na cheesecake a necháme stuhnúť.

Vrch posypeme ovocím a ozdobíme lístkami mäty.

Čas prípravy: 30 minút

Čas chladenia: 4 až 12 hodín

Vyberáme pre vás niečo PLUS