Reklama

Máte málo tvarohu do plnky? Dva super spôsoby, ako to rýchlo vyriešiť

Skúste budapeštiansky slaný krém.

Zdroj: RCA

Reklama

Začali ste piecť a zrazu vám chýba tvaroh do plnky? Ľahká pomoc. Existujú totiž dva spôsoby, ako si poradiť.

Pri prvom stačí v šupe uvariť jeden väčší alebo dva menšie zemiaky, ošúpať a po vychladnutí najemno postrúhať. Zemiak potom primiešame do 250 g tvarohu, ktorý získa jemnejšiu konzistenciu a bude ho viac.

Druhý spôsob je vyrobiť si vlastný tvaroh. Presne 1 liter mlieka nalejeme do hrnca a pridáme 1 PL citrónovej šťavy. Premiešame a počkáme 10 minút, až sa mlieko začne zrážať. Potom pomaly začneme mlieko ohrievať na 65 °C, rozhodne by nemalo vrieť. Zmes premiešame iba raz, aby sa neprichytila odspodu. Po dosiahnutí požadovanej teploty odstavíme a zmes prelejeme cez sitko vystlané gázou. Necháme dôkladne odkvapkať a domáci tvaroh je na svete.

Malé upozornenie: Čím viac citrónovej šťavy pridáte, tým bude výsledný tvaroh suchší a hrudkovitejší.