Máte málo tvarohu do plnky? Dva super spôsoby, ako to rýchlo vyriešiť
16. 2. 2014, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:29)

Zdroj: RCA
Začali ste piecť a zrazu vám chýba tvaroh do plnky? Ľahká pomoc. Existujú totiž dva spôsoby, ako si poradiť.
Pri prvom stačí v šupe uvariť jeden väčší alebo dva menšie zemiaky, ošúpať a po vychladnutí najemno postrúhať. Zemiak potom primiešame do 250 g tvarohu, ktorý získa jemnejšiu konzistenciu a bude ho viac.
Druhý spôsob je vyrobiť si vlastný tvaroh. Presne 1 liter mlieka nalejeme do hrnca a pridáme 1 PL citrónovej šťavy. Premiešame a počkáme 10 minút, až sa mlieko začne zrážať. Potom pomaly začneme mlieko ohrievať na 65 °C, rozhodne by nemalo vrieť. Zmes premiešame iba raz, aby sa neprichytila odspodu. Po dosiahnutí požadovanej teploty odstavíme a zmes prelejeme cez sitko vystlané gázou. Necháme dôkladne odkvapkať a domáci tvaroh je na svete.

Zdroj: Shutterstock
Tvaroh
Malé upozornenie: Čím viac citrónovej šťavy pridáte, tým bude výsledný tvaroh suchší a hrudkovitejší.