Reklama

Máte radi ranné vafle krehké zvonka a vláčne vnútri? Polovicu mlieka nahraďte 1 lacnou vecou

Svetový tip

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Najlepšie rady do domácnosti.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0.00%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      SOS z kuchyne

      Ako skladovať jedlé gaštany?

      Mirka z Bratislavy

      Radí redaktorka Petra Mitringová 

      Úplne jednoducho– v chladničke. Čerstvé orechy tam vydržia aj 10 až 14 dní, potom však začnú rýchlo vysychať. Môžete ich aj narezať nevarené a dať do mrazničky. Potom stačí len vybrať, upiecť a voňavú dobrotu raz-dva máte na stole.

      Zdroj: shutterstock

      SOS z kuchyne

      Pre knihomoľky

      Jana Štrbková: Moja storočná kuchárka

      Naša bývalá kolegyňa v týchto dňoch vydáva už svoju druhú voňavú kuchársku knihu. Tentoraz sa zamerala na najslávnejšie recepty, ktoré sa u nich, ale isto aj u vás varili a piekli už pred storočím. Čaká na vás až 280 strán chutných receptov na to najlepšie z klasických jedál, na sladké či slané obedy, torty, koláče či zákusky, presne ako ich robievali naše staré mamy, ale aj svetoznámi cukrári či šéfkuchári. Honey Studio, s. r. o., 25 €

      Zdroj: archív firiem

      Jana Štrbková: MOJA STOROČNÁ KUCHÁRKA

      Padlo nám do oka 

      Dóza na sušienky

      Máte doma malých maškrtníkov alebo sladkým jazýčkom sa pýšite skôr vy? V oboch prípadoch je dobré mať poruke niečo chutné. Pekná dóza udrží drobné pečivo alebo koláčiky pekne vláčne a ešte aj rozveselí vašu jesennú kuchyňu.

      Zdroj: archív firiem

      Macko, Next, 11 €

      Zdroj: archív firiem

      Sklená pre deti, Butlers, 21,99 €

      Zdroj: archív firiem

      Moderná, Bonami, 21 €

      Chrumkavé vafle 

      Ak máte rady svoje ranné voňavé vafle pekne krehké zvonka a vláčne vnútri, máme pre vás dobrý tip. Skúste nahradiť polovicu mlieka v recepte perlivou minerálkou. Oxid uhličitý v nej spôsobí úžasnú chrumkavosť povrchu vaflí. Rovnako pozor na jednu vec. Nikdy čerstvo upečené vafle nedávajte vychladnúť na tanier, ale rozložte ich na mriežku. Na tanieri by sa vytvorila kondenzovaná voda a vafle by navlhli.

      Zdroj: shutterstock

      Chrumkavé vafle

      Vedeli ste, že…

      … na Pavlovovej tortu môže vplývať aj počasie? Vždy si na jej prípravu radšej vyberajte suchý, slnečný deň ako sparný alebo daždivý. Vlhkosť vzduchu má priamy vplyv na výsledok a torta by mohla byť namiesto krehkej mazľavá, prípadne sa úplne prepadnúť. A to by bolo škoda!

      Zdroj: shutterstock

      Vedeli ste, že...

      Svetový tip 

      Skúste mak premiešať  s korením karí. Robia to tak v Indii a následne túto zmes používajú na posypanie zeleniny.

      Autor článku

      Petra Mitringová

      redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
      Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.