Máte radi ranné vafle krehké zvonka a vláčne vnútri? Polovicu mlieka nahraďte 1 lacnou vecou
24. 9. 2021, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:00)

Zdroj: shutterstock
Najlepšie rady do domácnosti.

SOS z kuchyne
Ako skladovať jedlé gaštany?
Mirka z Bratislavy
Radí redaktorka Petra Mitringová
Úplne jednoducho– v chladničke. Čerstvé orechy tam vydržia aj 10 až 14 dní, potom však začnú rýchlo vysychať. Môžete ich aj narezať nevarené a dať do mrazničky. Potom stačí len vybrať, upiecť a voňavú dobrotu raz-dva máte na stole.
Zdroj: shutterstock
SOS z kuchyne
Pre knihomoľky
Jana Štrbková: Moja storočná kuchárka
Naša bývalá kolegyňa v týchto dňoch vydáva už svoju druhú voňavú kuchársku knihu. Tentoraz sa zamerala na najslávnejšie recepty, ktoré sa u nich, ale isto aj u vás varili a piekli už pred storočím. Čaká na vás až 280 strán chutných receptov na to najlepšie z klasických jedál, na sladké či slané obedy, torty, koláče či zákusky, presne ako ich robievali naše staré mamy, ale aj svetoznámi cukrári či šéfkuchári. Honey Studio, s. r. o., 25 €
Zdroj: archív firiem
Jana Štrbková: MOJA STOROČNÁ KUCHÁRKA
Padlo nám do oka
Dóza na sušienky
Máte doma malých maškrtníkov alebo sladkým jazýčkom sa pýšite skôr vy? V oboch prípadoch je dobré mať poruke niečo chutné. Pekná dóza udrží drobné pečivo alebo koláčiky pekne vláčne a ešte aj rozveselí vašu jesennú kuchyňu.
Zdroj: archív firiem
Macko, Next, 11 €
Zdroj: archív firiem
Sklená pre deti, Butlers, 21,99 €
Zdroj: archív firiem
Moderná, Bonami, 21 €
Chrumkavé vafle
Ak máte rady svoje ranné voňavé vafle pekne krehké zvonka a vláčne vnútri, máme pre vás dobrý tip. Skúste nahradiť polovicu mlieka v recepte perlivou minerálkou. Oxid uhličitý v nej spôsobí úžasnú chrumkavosť povrchu vaflí. Rovnako pozor na jednu vec. Nikdy čerstvo upečené vafle nedávajte vychladnúť na tanier, ale rozložte ich na mriežku. Na tanieri by sa vytvorila kondenzovaná voda a vafle by navlhli.
Zdroj: shutterstock
Chrumkavé vafle
Vedeli ste, že…
… na Pavlovovej tortu môže vplývať aj počasie? Vždy si na jej prípravu radšej vyberajte suchý, slnečný deň ako sparný alebo daždivý. Vlhkosť vzduchu má priamy vplyv na výsledok a torta by mohla byť namiesto krehkej mazľavá, prípadne sa úplne prepadnúť. A to by bolo škoda!
Zdroj: shutterstock
Vedeli ste, že...
Svetový tip
Skúste mak premiešať s korením karí. Robia to tak v Indii a následne túto zmes používajú na posypanie zeleniny.
Zdroj: shutterstock
Svetový tip