Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Božská maškrta! Domácej medovej torte sa nič nevyrovná, a pritom ju hravo zvládne upiecť aj začiatočník

Medová torta

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk

Reklama

Jednoduchý postup, a pritom úžasná chuť. Medovú tortu zvládne upiecť podľa nášho videoreceptu aj začiatočník.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:49
Remaining Time 1:49
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Božská maškrta: Domácej medovej torte sa nič nevyrovná, a pritom ju hravo zvládne upiecť aj začiatočník

    Medová torta

    Potrebujeme:

    Cesto: 400 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 250 g masla, 3 vajíčka, 1 lyžica sódy bikarbóny, 3 lyžice medu, hrsť vlašských orechov

    Krém: 400 g kondenzovaného mlieka, 200 g masla

    Takto sa to podarí:

    1. Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo a med, pridáme vajíčka, práškový cukor a múku so sódou bikarbónou.

    2. Na plech vystlaný papierom na pečenie dáme polovicu cesta. Prikryjeme druhým papierom na pečenie a rozvaľkáme.

    3. Postup opakujeme aj s druhou polovicou cesta.

    4. Pláty pečieme 12 minút pri teplote 175 C.

    5. Okraje cesta odrežeme ešte za horúca, odložíme ich na posýpku. Plát rozrežeme na polovicu a necháme vychladnúť.

    6. Kondenzované mlieko vymiešame s maslom do hladkého krému.

    7. Okraje plátov aj vlašské orechy rozmixujeme v mixéri na posýpku.

    8. Postupne vrstvíme pláty aj krém.

    9. Na záver potrieme celú tortu krémom a obsypeme posýpkou. Tortu necháme stuhnúť pri izbovej teplote minimálne 6 hodín.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS