Božská maškrta! Domácej medovej torte sa nič nevyrovná, a pritom ju hravo zvládne upiecť aj začiatočník
17. 10. 2016, 13:30 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:58)

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Jednoduchý postup, a pritom úžasná chuť. Medovú tortu zvládne upiecť podľa nášho videoreceptu aj začiatočník.

Medová torta
Potrebujeme:
Cesto: 400 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 250 g masla, 3 vajíčka, 1 lyžica sódy bikarbóny, 3 lyžice medu, hrsť vlašských orechov
Krém: 400 g kondenzovaného mlieka, 200 g masla
Takto sa to podarí:
Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Medová torta
1. Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo a med, pridáme vajíčka, práškový cukor a múku so sódou bikarbónou.
Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Medová torta
2. Na plech vystlaný papierom na pečenie dáme polovicu cesta. Prikryjeme druhým papierom na pečenie a rozvaľkáme.
Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Medová torta
3. Postup opakujeme aj s druhou polovicou cesta.
4. Pláty pečieme 12 minút pri teplote 175 C.
5. Okraje cesta odrežeme ešte za horúca, odložíme ich na posýpku. Plát rozrežeme na polovicu a necháme vychladnúť.
Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Medová torta
6. Kondenzované mlieko vymiešame s maslom do hladkého krému.
Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Medová torta
7. Okraje plátov aj vlašské orechy rozmixujeme v mixéri na posýpku.
Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Medová torta
8. Postupne vrstvíme pláty aj krém.
Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Medová torta
9. Na záver potrieme celú tortu krémom a obsypeme posýpkou. Tortu necháme stuhnúť pri izbovej teplote minimálne 6 hodín.
Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Medová torta