Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Medové vajce

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

ČAS PRÍPRAVY: 30 MINÚT Cesto: 3 balenia hotových medových plátov (12 ks) Krém: 400 g masla 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka 100 g mletých lieskovcov pikantný džem Falošný marcipán na potiahnutie: 1 stužený pokrmový tuk 250 g práškového cukru 150 g sušeného nízkotučného mlieka mandľová esenciaNa ozdobu: farebný marcipán stuha cukrové perličky farebné pierka

POSTUP:
1. Kondenzované mlieko a zmäknuté maslo spolu vyšľaháme do zhustnutia (musia mať približne rovnakú teplotu, inak sa krém zrazí) a nakoniec vmiešame pomleté opražené lieskové orechy. 2. Jednotlivé pláty cesta zrežeme do tvaru vajca, pričom ich postupne zmenšujeme. Natierame ich džemom aj krémom a ukladáme na seba, kým nevytvoríme požadovaný tvar. 3. Na konečné dotvarovanie vajíčka použijeme masu, ktorú si urobíme zo zvyškov postrúhaného cesta zmiešaného so zvyšným krémom a trochou džemu, prípadne rumu. Vyplníme vzniknuté medzery a dotvarujeme horný oblúk. 4. Na marcipán do misy preosejeme cukor, sušené mlieko, do toho pokrájame stužený tuk, pridáme 1 ČL mandľovej esencie a rukami vypracujeme hladkú masu, ktorú rozvaľkáme na pocukrovanom celofáne alebo silikónovej podložke na hrúbku asi 1/2 cm. Pomocou podložky preklopíme marcipánový plát na vajíčko, dlaňami opatrne popritláčame, zvyšné časti odrežeme a prstami vyhladíme prípadné nerovnosti a spoje. 5. Z farebného marcipánu si vykrojíme kolieska rôznych veľkostí, ktoré postupne nalepíme na povrch vajíčka (ako lepidlo použijeme med alebo vaječný bielok). Ozdobíme cukrovými perličkami, stuhou a pierkami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS