Medovníkové srdiečka
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:46)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
220 minút, 40 porcií
Potrebujeme: 500 gram hladká múka, 3 kus vajce, 190 gram práškový cukor, 125 gram maslo, 125 gram med, 1 čajová lyžička sóda bikarbóna, 1 čajová lyžička perníkové korenie, 1 čajová lyžička kakao, 1 kus vajce na potretie, 150 gram práškový cukor, 1 kus bielok, škrobová múčka
1.
Vo väčšej mise zmiešame preosiatu múku, rozšľahané vajcia, cukor, zmäknuté maslo, tekutý med, sódu bikarbónu, perníkové korenie a kakao. Vareškou všetko premiešame a potom rukami vymiesime hladké tuhšie cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 2 až 3 hodiny odležať do chladničky.
2.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a povykrajujeme z neho srdiečka. Poprekladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 5 až 7 minút. Po upečení vyberieme a ešte horúce medovníčky potrieme rozšľahaným vajcom. Necháme vychladnúť a zaschnúť.
3.
V mise vyšľaháme do peny cukor, bielok a škrob. Polevu naplníme do cukrárskeho vrecúška, odstrihneme jeden roh a ozdobne nastriekame na srdiečka. Necháme zaschnúť a podávame.