Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Medovníkové srdiečka

Medovníkové srdiečka

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

220 minút, 40 porcií

Potrebujeme: 500 gram hladká múka, 3 kus vajce, 190 gram práškový cukor, 125 gram maslo, 125 gram med, 1 čajová lyžička sóda bikarbóna, 1 čajová lyžička perníkové korenie, 1 čajová lyžička kakao, 1 kus vajce na potretie, 150 gram práškový cukor, 1 kus bielok, škrobová múčka

1.

Vo väčšej mise zmiešame preosiatu múku, rozšľahané vajcia, cukor, zmäknuté maslo, tekutý med, sódu bikarbónu, perníkové korenie a kakao. Vareškou všetko premiešame a potom rukami vymiesime hladké tuhšie cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 2 až 3 hodiny odležať do chladničky.

2.

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a povykrajujeme z neho srdiečka. Poprekladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 5 až 7 minút. Po upečení vyberieme a ešte horúce medovníčky potrieme rozšľahaným vajcom. Necháme vychladnúť a zaschnúť.

3.

V mise vyšľaháme do peny cukor, bielok a škrob. Polevu naplníme do cukrárskeho vrecúška, odstrihneme jeden roh a ozdobne nastriekame na srdiečka. Necháme zaschnúť a podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS