Medovo-horčicové kura
18. 9. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:09)

Zdroj: Život
Reklama
Čas prípravy: 15 minút, čas pečenia: 35 – 40 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 6 kuracích stehien, soľ
Marináda: 1 lyžica medu, 2 lyžičky francúzskej horčice, 2 – 3 lyžice olivového oleja
Postup:
1. Marináda: Do misy dáme med, horčicu a olej a metličkou dobre vymiešame.
2. Kuracie stehná umyjeme, osušíme, osolíme, chvíľu necháme odležať.
3. Mäso dôkladne ponatierame marinádou, dáme na pekáč a vo vyhriatej rúre upečieme dohneda. Počas pečenia niekoľkokrát obrátime, aby sa stehná rovnomerne upiekli z oboch strán.
4. Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou a šalátom.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4