Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Medovo-horčicové kura

Medovo-horčicové kura

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 15 minút, čas pečenia: 35 – 40 minút, 6 porcií

Potrebujeme: 6 kuracích stehien, soľ

Marináda: 1 lyžica medu, 2 lyžičky francúzskej horčice, 2 – 3 lyžice olivového oleja

Postup:

1. Marináda: Do misy dáme med, horčicu a olej a metličkou dobre vymiešame.

2. Kuracie stehná umyjeme, osušíme, osolíme, chvíľu necháme odležať.

3. Mäso dôkladne ponatierame marinádou, dáme na pekáč a vo vyhriatej rúre upečieme dohneda. Počas pečenia niekoľkokrát obrátime, aby sa stehná rovnomerne upiekli z oboch strán.

4. Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou a šalátom.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Vyberáme pre vás niečo PLUS