Mexická fazuľa
7. 10. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:35)

Zdroj: Život
Čas na prípravu: 30 minút
Potrebujeme: 750 g sterilizovanej fazule, 1 väčší paradajkový pretlak, 2 lyžice kečupu, 3 strúčiky cesnaku, 2 veľké cibule, 2 mrkvy, 500 g zeleninového leča, soľ, worcesterská omáčka, 1 kocka mäsového bujónu, 1 lyžička korenia čili, 2 lyžice hladkej múky, olej
Ako na to: Sterilizovanú fazuľu scedíme a opláchneme. Cesnak a cibuľu očistíme, cesnak nakrájame na plátky, cibuľu na jemné pásiky. Na oleji opražíme dosklovita. Očistenú, na kolieska nakrájanú mrkvu, kečup, paradajkový pretlak a lečo pridáme k opraženej cibuli a cesnaku.
Pod pokrievkou dusíme asi 10 minút. Podľa chuti osolíme, ochutíme worcesterskou omáčkou, kockou mäsového bujónu a korením čili. Nakoniec pridáme zápražku z oleja a hladkej múky. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.