Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Mexická fazuľa

Archív

Zdroj: Život

Reklama

Čas na prípravu: 30 minút

Potrebujeme: 750 g sterilizovanej fazule, 1 väčší paradajkový pretlak, 2 lyžice kečupu, 3 strúčiky cesnaku, 2 veľké cibule, 2 mrkvy, 500 g zeleninového leča, soľ, worcesterská omáčka, 1 kocka mäsového bujónu, 1 lyžička korenia čili, 2 lyžice hladkej múky, olej

Ako na to: Sterilizovanú fazuľu scedíme a opláchneme. Cesnak a cibuľu očistíme, cesnak nakrájame na plátky, cibuľu na jemné pásiky. Na oleji opražíme dosklovita. Očistenú, na kolieska nakrájanú mrkvu, kečup, paradajkový pretlak a lečo pridáme k opraženej cibuli a cesnaku.

Pod pokrievkou dusíme asi 10 minút. Podľa chuti osolíme, ochutíme worcesterskou omáčkou, kockou mäsového bujónu a korením čili. Nakoniec pridáme zápražku z oleja a hladkej múky. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS