Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Milánske a bazalkové rezne

Milánske a bazalkové rezne

Zdroj: Isifa, Photocuisine

Reklama

Čas prípravy: 60 minút, 4 porcie                

Potrebujeme:

Milánske rezne: 1 cibuľa, 1 vetvička rozmarínu, 5 až 6 PL olivového oleja, 1 konzerva sekaných paradajok (400 g), 2 vajcia, 6 PL strúhanky, 4 tenké teľacie rezne po 125 g, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL najemno nasekanej bazalky

Bazalkové rene: 500 g koktailových paradajok (žlté aj červené), 1 malá cuketa, 60 g čiernych olív, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL vínneho octu, 2 PL olivového oleja, 1 viazanička bazalky, 3 vajcia, 1 PL smotany na šľahanie, 3 PL hladkej múky, 4 tenké bravčové rezne po 140 g, 3 PL oleja na vyprážanie

Postup:

1. Na milánske rezne nasekáme cibuľu, ktorú speníme dosklovita na 2 PL oleja. Do základu pridáme paradajky s rozmarínom, zakryjeme a na miernom ohni za občasného premiešania povaríme 10 minút. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Najprv ich obalíme v rozšľahaných vajciach, potom v strúhanke. Zvyšný olej rozohrejeme a rezne na ňom vypražíme dozlatista. Vyberieme, zbavíme prebytočného oleja a odložíme na teplé miesto.

2. Bazalku najemno nasekáme. Z omáčky vyberieme rozmarín, osolíme, okoreníme a primiešame bazalku. Pred podávaním omáčku naložíme do tanierov a navrch poukladáme rezne. Na bazalkové rezne paradajky umyjeme a rozpolíme. Cuketu umyjeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na plátky. Olivy vykôstkujeme a nakrájame na polovice. Všetko zmiešame so soľou, s octom a s olivovým olejom. Bazalku nakrájame na tenké prúžky.

3. Vajcia rozšľaháme so smotanou, primiešame bazalku, soľ a korenie. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V panvici rozohrejeme olej. Rezne obalíme vo vaječnej zmesi a na miernom ohni opekáme na panvici 3 minúty z každej strany. Hotové necháme odkvapkať a podávame so šalátom.

Čas vyprážania: 15 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS