Reklama

Milujete čerešne? S TÝMITO koláčikmi sa stanete kráľovnou každého chlapa! Wau, sú neodolateľné!

Karamelové mafiny

Zdroj: Gettyimages

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Nevieme, ako vy, ale my máme rady tie májové. Sú veľké, šťavnaté a také sladké. A ešte radšej máme tieto skvelé čerešňové koláče.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Pripravte si s nami úžasný nepečený trojfarebný koláč s jahodami!

    Dvojvrstvový cheesecake

    12 kúskov

    100 g masla ● 175 g čokoládových sušienok● 800 g smotanového syra ● 200 g práškového cukru● 30 g škrobovej múčky ● 3 vajcia ● 60 g kakaového prášku ● 500 g čerešní

    Dno tortovej formy s priemerom 22 cm potrieme tenkou vrstvou oleja. Rozpustíme 75 g masla. Sušienky rozdrvíme a zmiešame s maslom. Nasypeme do formy a dôkladne utlačíme pomocou lyžice alebo pohára. Dáme na 30 minút do chladničky stuhnúť. Na krém vymiešame smotanový syr, 200 g cukru a škrobovú múčku. Zľahka vmiešame vajcia. Polovicu zmesi zmiešame s kakaom a druhú polovicu s 250 g čerešní rozmixovaných na pyré. Vyšľaháme 200 g smotany na šľahanie dotuha, polovicu zamiešame do kakaovej plnky a polovicu do čerešňovej. Na sušienkový korpus nanesieme čokoládovú vrstvu a na ňu opatrne natrieme čerešňovú. Formu obalíme troma vrstvami alobalu a vložíme do formy naplnenej horúcou vodou až do výšky 2,5 cm. Pečieme pri teplote 175 °C asi 65 minút. Rúru vypneme a cheesecake v nej necháme ešte 45 minút chladnúť. Vyberieme, odstránime alobal a dáme aspoň na 5 hodín, najlepšie na celú noc, do chladničky stuhnúť. Vyberieme a podávame ozdobené zvyšnými čerešňami.

     

    Čas prípravy: 30 minút
    Čas pečenia: 65 minút
    Čas chladenia: 8 hodín

    Zdroj: Gettyimages

    Dvojvrstvový cheesecake

    Karamelové mafiny

    12 kúskov

    100 g + 12 ks čerešní ● 100 g horkej čokolády● 275 g masla ● 275 g krupicového cukru ● 1 balíček vanilínového cukru ● štipka soli ● 75 ml mlieka● 160 g hladkej múky ● 1 ČL prášku do pečiva ● 4 vajcia● 15 ks mäkkých karameliek ● 75 g hnedého cukru● 200 g nízkotučného smotanového syra

    Očistíme 100 g čerešní a vyberieme kôstky. Čokoládu nasekáme nahrubo. V hrnci na miernom ohni rozpustíme čokoládu spolu so 125 g masla. Prelejeme do misy, pridáme 200 g cukru, vanilínový cukor, soľ, vajcia, múku a prášok do pečiva a vymiešame hladké cesto. Nakoniec pridáme vykôstkované čerešne. Cestom naplníme pripravené papierové košíčky a pečieme 20 až 30 minút pri teplote 175 °C. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Karamelky nasekáme nadrobno a spolu s mliekom ich ohrievame na miernom ohni, až kým sa nerozpustia. V mise vyšľaháme 150 g masla, 75 g cukru a hnedý cukor dokrémova. Pridáme 2/3 karamelového mlieka. Opatrne vmiešame smotanový syr a pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na vychladnuté mafiny. Ozdobíme celou čerešňou a dáme do chladničky vychladiť. Podávame preliate zvyšným karamelovým mliekom.

    Čas prípravy: 35 minút
    Čas pečenia: 30 minút

    Zdroj: Gettyimages

    Karamelové mafiny

    Jednoduchý koláč

    8 kúskov

    500 g čerešní ● 100 g zmäknutého masla● 120 g krupicového cukru ● 1 balíček vanilínového cukru ● štipka soli ● 2 vajcia ● 200 g polohrubej múky ● 2 ČL prášku do pečiva ● 100 g bieleho jogurtu● práškový cukor na posypanie

    Čerešne očistíme a vyberieme kôstky. Rúru predhrejeme na 180 °C a tartovú formu s priemerom 26 cm vytrieme maslom. Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s cukrom, vanilínovým cukrom a so soľou do peny. Po jednom pridáme vajcia a šľaháme ďalej dopenista. Múku premiešame s práškom do pečiva a na striedačku s jogurtom zapracujeme do cesta. Polovicu cesta nanesieme do pripravenej formy, posypeme polovicou čerešní a zalejeme zvyškom cesta. Navrch poukladáme zvyšné čerešne a jemne zatlačíme do cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Vyberieme a podávame posypané práškovým cukrom.

     

    Čas prípravy: 15 minút
    Čas pečenia: 30 minút

    Zdroj: Gettyimages

    Jednoduchý koláč

    Šťavnatý chlebík

    10 kúskov

    200 g zmäknutého masla● 175 g krupicového cukru● 1 balíček vanilkového cukru ● 4 vajcia ● kôra z 1 citróna● 500 g hladkej múky● 1 balíček prášku do pečiva● štipka soli ● 125 ml mlieka ● 300 g čerešní

    Maslo vyšľaháme dopenista, postupne zašľaháme aj oba druhy cukru. Po jednom pridáme vajcia a potom aj citrónovú kôru. V miske premiešame múku, soľ a prášok do pečiva a zamiešame do maslovej zmesi. Za stáleho miešania pomaly prilievame mlieko. Čerešne očistíme, vyberieme kôstky a zapracujeme do cesta. To natrieme do formy na chlebík vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 50 až 60 minút pri teplote 200 °C. Vyberieme a necháme vychladnúť. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

    Čas prípravy: 15 minút
    Čas pečenia: 60 minút

    Zdroj: Gettyimages

    Šťavnatý chlebík

    Čokoládvoá torta 

    12 kúskov

    NA CESTO: 5 vajec ● 180 g práškového cukru ● 230 g hladkej múky ● 1 balíček prášku do pečiva ● 120 g horkej čokolády● 120 g masla ● 250 g čerešní

    NA KRÉM: 200 g bielej čokolády ● 250 g nízkotučného tvarohu ● 100 g práškového cukru ● 500 g mascarpone ● 3 PL čerešňového lekváru

    NA POLEVU: 125 ml smotany na šľahanie ● 200 g horkej čokolády

    NA OZDOBU: čerešne ● 125 ml smotany na šľahanie

    Rúru predhrejeme na 165 °C a formu na tortu vystelieme papierom na pečenie. Na cesto vyšľaháme vajcia s práškovým cukrom na hustú penu. Čokoládu spolu s maslom rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Necháme trocha vychladnúť a potom ešte tekutú čokoládu pomaly zamiešame do vajcovej peny. Zmiešame múku s práškovým cukrom a opatrne zapracujeme do vajcovej zmesi. Čerešne očistíme, odstránime kôstky a zamiešame do cesta. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre 50 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Na krém rozpustíme čokoládu nad horúcim vodným kúpeľom a necháme vychladnúť. Tvaroh rozmixujeme spolu s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú, ale ešte tekutú čokoládu s mascarpone a znova rozmixujeme. Stačí krátko, aby krém nezredol. Odložíme do chladničky. Vychladnutý korpus rozrežeme na tri časti, pričom každú potrieme lyžicou čerešňového lekváru. Potrieme krémom a poukladáme na seba. Celý povrch torty potrieme zvyšným krémom a dáme na hodinu do chladničky stuhnúť. Medzitým ohrejeme smotanu, nevaríme, a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Vymiešame na hladkú polevu a necháme trocha vychladnúť. Potom nanesieme na povrch torty tak, aby po bokoch stekala dole. Ozdobíme šľahačkou a čerešňami.

     

    Čas prípravy: 45 minút
    Čas pečenia: 50 minút
    Čas chladenia: 1 hodina

    Zdroj: Gettyimages

    Čokoládová torta

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.