Reklama

Milujete cesnak? Pozor, ak ho aj vy pred varením čistíte TAKTO, môžete si jedlo totálne pokaziť

Nadýchaná piškóta

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Opäť máme pre vás najlepšie rady do domácnosti.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Upečte ste s nami rýchly zemiakový koláč so slaninkou.

    Nadýchaná piškóta

    Pri príprave klasického piškótového cesta je veľmi dôležité vyšľahaný sneh z bielkov zašľahať do žĺtkovej zmesi veľmi opatrne a zľahka, ale len krátko. Inak nadýchaný sneh zľahne a piškóta nebude krásne vzdušná, ako by sme chceli.

    Zdroj: shutterstock

    Nadýchaná piškóta

    Vedeli ste, že…

    … cibuľu treba nasekať alebo nakrájať až tesne pred použitím? Inak by mohla chutiť horkasto. Rovnaký problém môže nastať, keď cibuľu pražíte pri vysokej teplote. Radšej ju smažte na strednej teplote.

    Zdroj: shutterstock

    Vedeli ste, že...

    Pozor na cesnak

    Isto s nami budete súhlasiť, že cesnak dodá jedlu úžasnú chuť aj arómu. Preto je v slovenskej kuchyni taký obľúbený. Vedeli ste však, že keď ho namiesto lisovania cez lis sekáte nožom, je dôležité odstrániť všetky šupy a rovnako aj stredný zelený klíček? Tie by mohli spôsobiť horkastú chuť pripravovaného pokrmu. Ľahšie vám to pôjde, keď cesnak najprv jemne stlačíte dlaňou.

    SOS z kuchyne

    Ako docieliť, aby strúhaná kôra z citrusov nezostávala prilepená na strúhadle?

    Majka z Hlohovca

    Radí redaktorka Petra Mitringová

    Máme pre vás praktický trik. Jednoducho z vnútornej hladkej strany strúhadla priložte kúsok papiera na pečenie. Nastrúhaná kôra bude pekne padať do misky a strúhadlo zostane čistejšie.

    Zdroj: shutterstock

    SOS z kuchyne

    Slovník modernej gazdinky

    Ceviche (seviše)

    V modernom gurmánskom svete sa môžete stretnúť aj s týmto pojmom. Pochádza z peruánskej kuchyne a ide o spracovanie surovej bielej ryby, ktorá sa „varí“ vplyvom kyslého účinku limetovej alebo citrónovej šťavy. Podáva sa zväčša ako predjedlo a nielen na internete nájdete množstvo variácií s koreninami, bylinkami a so štipľavými papričkami. Dobrota na pohľadanie.

    Padlo nám do oka

    Veľkonočná misa

    Sviatky jari si rovnako ako Vianoce zaslúžia osobitné jedálenské vybavenie. Verte nám, že pastelové farby, zajačiky a kvetinky vám vyčarujú na tvári úsmev, kedykoľvek na ne pozriete. A to je presne to, čo po dlhej a náročnej zime všetci potrebujeme. Misy si zaslúžia svoje vlastné miesto, keďže v nich ukryjete vajíčka pre šibačov, sladkosti i zdravé vitamíny.

    Zdroj: archív firmy

    So zajačikom, priemer 16 cm, potten & pannen Staněk, 21,40 €

    Zdroj: archív firmy

    Moderná, priemer 20 cm, 52,99 €

    Zdroj: archív firmy

    Nerozbitná, priemer 11 cm, Bellarose, 9,57 €

    Pre knihomoľky

    Anna Kopáčová: Zabudnuté bylinky

    Aj vy ste vždy obdivovali múdrosť svojej starej mamy, ktorá poznala bylinku na každý neduh? Známa bylinkárka z Vrbového sa týmto zázračným rastlinkám venuje už štyri desaťročia a svoje vedomosti a skúsenosti zúročila práve v tejto čarovnej knihe. Nájdete v nej nielen vysvetlenie ich účinkov, ale aj recepty a návody, ako ich konkrétne využiť.

    Fortuna libri, 18,90 €

    Zdroj: archív firmy

    Anna Kopáčová: Zabudnuté bylinky

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.