Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Milujete dukátové buchtičky? Pripravte si k nim domáci krém, takto bude správne hustá a lahodná

Servírujte koláč
SPRÁVNE

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Najlepšie rady do domácnosti

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáce buchty: Ako ich pripraviť, aby boli dokonalé?

    SOS z kuchyne

    Rada by som si pripravila domácu vanilkovú omáčku k dukátovým buchtičkám. Poradíte mi?

    Nina z Bratislavy

    Radí redaktorka  Petra Mitringová

    Ohrejte 250 ml smotany na šľahanie a rozpustite v nej 3 PL kryštálového cukru. Pridajte dreň z 1 vanilkového struku a nechajte prevrieť. Potom vyšľahajte 3 žĺtky s 1 PL kryštálového cukru a pridajte k nim trocha teplej smotany. Dobre vyšľahajte, pridajte do zvyšnej smotany a na veľmi miernom ohni za stáleho miešania povarte, kým nezískate správnu konzistenciu.

    Zdroj: shutterstock

    Voňavá“ KAPUSTA

     „Voňavá“ kapusta

    Kapustu zo začiatku môžete variť bez pokrievky, aby vyprchali nepríjemne zapáchajúce látky. Hrniec ešte môžete prikryť čistou utierkou namočenou do silnej octovej vody, aby vaša domácnosť nebola cítiť kapustou. Ocot sa napríklad pridáva aj do vody pri varení červenej kapusty, aby si zachovala sýtu farbu.

    Zdroj: shutterstock

    SOS z kuchyne

     Servírujte koláč správne

    Aj pri takej veci, ako je podávanie koláča alebo zákuska, treba dodržiavať isté pravidlá, aby jeho chuť vynikla, ako má:

    ● Podávajte ho pri izbovej teplote, nie ľadový ani teplý.

    ● Nekrájajte zákusky skôr ako 20 minút vopred, inak by mohli okraje vyschnúť.

    Zdroj: shutterstock

    Servírujte koláč SPRÁVNE

     A nepopraskajú!

    Zemiaky pečené v celku zvyknú pri pečení v rúre popraskať. Nestane sa tak, ak ich predtým potriete kúskom slaniny. Okrem toho získajú delikátnu chuť.

    Zdroj: shutterstock

    A nepopraskajú!

    Pre knihomoľky 

    Martina Dorkinová: Hladná furt

    Autorku obľúbeného blogu o jedle Stvory z kuchyne sme vám už predstavili. Preto nemôžeme nespomenúť jej novú kuchársku knihu. Je určená hlavne pre zaneprázdnené ženy a mužov, ktorí radi jedia domácu stravu, ale nechcú pri hrncoch prestáť pol života.  Ako hovorí autorka: „Lebo čas je drahocenný, jedlo je láska a v jednoduchosti je krása.“  A tak si pre vás pripravila až 100 jednoduchých a rýchlych receptov, ktoré však nie sú  o nič menej chutné ako tie, čo sa pripravujú celý deň. Kreatura, 20,39 €

    Zdroj: archív firmy

    Martina Dorkinová: Hladná furt

    Padlo nám do oka

     Vianočné utierky

    Všetko okolo nás už pomaly „zvianočnieva“ a túto nedeľu si zapálime aj prvú sviečku na adventnom venci. Najvyšší čas vyzdobiť si domácnosť. Pekné utierky s vianočným motívom vykúzlia pri pečení koláčikov tú správnu atmosféru. Stačí si pustiť koledy a raz-dva sa prenesiete do sviatočnej nálady.

    Zdroj: archív firmy

    Potešia nielen deti, 3 ks, Next, 10 €

    Zdroj: archív firmy

    V škandinávskom štýle, Ikea, 3,99 €

    Zdroj: archív firmy

    Rozprávkové, 2 ks, Matějovský, 11,47 €

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.