Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

TEKVICA v koláči?! A prečo nie? Tento šťavnatý dezert vás presvedčí, že je to veľká MŇAMKA!

Hotovo! Zdravá dobrota je na svete!

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Ste na sladké, ale snažíte sa žiť zdravo? Skúste si upiecť tento šťavnatý jesenný koláčik. Neobanujete.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    JABLKOVÝ KOLÁČ S KAKAOVOU POSÝPKOU si zamiluje celá vaša rodina!
    Zdroj: NČpŽ

    ZDRAVÝ TEKVICOVÝ KOLÁČIK

    Na 16 kúskov potrebujeme:


    400 g očistenej tekvice hokaido ● 65 g mletých mandlí ● 100 g pohánkovej múky ● 1 balíček prášku do pečiva ● 6 PL olivového oleja ● 1 ČL perníkového korenia ● 50 ml agávového sirupu ● 60 g posekaných sušených datlí ● 250 ml rastlinného mlieka ● 1 banán
    NA KRÉM: 175 g vopred namočených kešu orechov ● 3 PL javorového sirupu ● 1 PL kokosového oleja ● mandľové lupienky na posypanie

    AKO NA TO:

    1 Všetky suroviny dôkladne pripravíme a odvážime. Rúru predhrejeme na 165 °C.


    2 Zo surovín na krém (okrem lupienkov) zľahka vyšľaháme krém, ktorý dáme do chladu počas pečenia koláča.


    3 Datle posekáme nahrubo.


    4 Očistené, surové hokaido rozmixujeme spolu s banánom dohladka vo vysokootáčkovom mixéri.


    5 Do zmesi pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto.


    6 Cesto rovnomerne rozotrieme na nízky plech a dáme piecť približne na 45 minút. Po úplnom vychladnutí koláč ozdobíme krémom
    a opraženými mandľovými lupienkami.

    Čas prípravy: 30 minút
    Čas pečenia: 45 minút

    Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

    Hotovo! Zdravá dobrota je na svete!

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.