TEKVICA v koláči?! A prečo nie? Tento šťavnatý dezert vás presvedčí, že je to veľká MŇAMKA!
15. 11. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:11)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Ste na sladké, ale snažíte sa žiť zdravo? Skúste si upiecť tento šťavnatý jesenný koláčik. Neobanujete.

Zdroj: NČpŽ
ZDRAVÝ TEKVICOVÝ KOLÁČIK
Na 16 kúskov potrebujeme:
400 g očistenej tekvice hokaido ● 65 g mletých mandlí ● 100 g pohánkovej múky ● 1 balíček prášku do pečiva ● 6 PL olivového oleja ● 1 ČL perníkového korenia ● 50 ml agávového sirupu ● 60 g posekaných sušených datlí ● 250 ml rastlinného mlieka ● 1 banán
NA KRÉM: 175 g vopred namočených kešu orechov ● 3 PL javorového sirupu ● 1 PL kokosového oleja ● mandľové lupienky na posypanie
AKO NA TO:
1 Všetky suroviny dôkladne pripravíme a odvážime. Rúru predhrejeme na 165 °C.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 1
2 Zo surovín na krém (okrem lupienkov) zľahka vyšľaháme krém, ktorý dáme do chladu počas pečenia koláča.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 2
3 Datle posekáme nahrubo.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 3
4 Očistené, surové hokaido rozmixujeme spolu s banánom dohladka vo vysokootáčkovom mixéri.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 4
5 Do zmesi pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 5
6 Cesto rovnomerne rozotrieme na nízky plech a dáme piecť približne na 45 minút. Po úplnom vychladnutí koláč ozdobíme krémom
a opraženými mandľovými lupienkami.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 6
Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 45 minút
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Hotovo! Zdravá dobrota je na svete!