Milujete syr PARMEZÁN rovnako ako my? Ak dodržíte tieto TRI pravidlá, bude chutiť ako nikdy!
6. 1. 2023, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:12)

Zdroj: Shutterstock
Taliansky dlho zrejúci tvrdý syr parmezán pozná hádam každý a rovnako skoro každý si ho občas dopraje k cestovinám alebo len tak. Vedeli ste však, že jeho skladovanie a konzumácia má svoje špecifiká?
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Zdroj: Plus JEDEN DEŇ/Robo Homola
Galéria k článku

Za posledné roky sa tento tvrdý syr dostal na čelo obľúbenosti aj u nás na Slovensku. Má však svoje špecifiká, ktoré je dobré rešpektovať. Tieto tri pravidlá by ste mali dodržiavať, keď chcete aby vám vydržal čo najdlhšie a čo najchutnejší:
Zdroj: SHUTTERSTOCK
parmezán
- Nikdy ho nekrájajte nožom. Chutí omnoho lepšie, keď ho nalámete, prípadne použite špeciálny nôž na parmezán.
- Skladujte ho na najteplejšom mieste v chladničke, teda v priečinku na zeleninu alebo na najvrchnejšej poličke.
- Skladujte ho zabalený do fólie alebo mastného papiera, vydrží tak dlhšie.