Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Milujete syr PARMEZÁN rovnako ako my? Ak dodržíte tieto TRI pravidlá, bude chutiť ako nikdy!

Tvrdý parmezán je lahôdka.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Taliansky dlho zrejúci tvrdý syr parmezán pozná hádam každý a rovnako skoro každý si ho občas dopraje k cestovinám alebo len tak. Vedeli ste však, že jeho skladovanie a konzumácia má svoje špecifiká?

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    VIDEO: Praktické tipy a rady z mojej kuchyne: OVOCIE

    Za posledné roky sa tento tvrdý syr dostal na čelo obľúbenosti aj u nás na Slovensku. Má však svoje špecifiká, ktoré je dobré rešpektovať. Tieto tri pravidlá by ste mali dodržiavať, keď chcete aby vám vydržal čo najdlhšie a čo najchutnejší:

    - Nikdy ho nekrájajte nožom. Chutí omnoho lepšie, keď ho nalámete, prípadne použite špeciálny nôž na parmezán.

    - Skladujte ho na najteplejšom mieste v chladničke, teda v priečinku na zeleninu alebo na najvrchnejšej poličke.

    - Skladujte ho zabalený do fólie alebo mastného papiera, vydrží tak dlhšie.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS