Reklama

Milujete zemiakovú kašu? 6 super tipov, ako ju obmeniť, za toto vás aj svokra pochváli!

Keď dodržíte pár pravidiel, vaše pyré bude chutiť ako od šéfkuchára.

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Naša obľúbená príloha sa dá ľahko obmieňať. Každá chutí naozaj zaujímavo, takže nuda na tanieri rozhodne nehrozí, veď vyskúšajte!

Ako základ použite v osolenej vode uvarené zemiaky, ktoré ešte horúce rozšľahajte so smotanou na šľahanie a s mliekom dokrémova.

S paprikou

Ošúpanú, na malé kúsky nakrájanú červenú papriku poduste spolu s trochou cesnaku na horúcom olivovom oleji dosklovita. Rozmixujte a zamiešajte do hotového pyré.

Z 1 červenej papriky odkrojíme vrch a vyberieme jadierka.

Zdroj: Shutterstock

Z 1 červenej papriky odkrojíme vrch a vyberieme jadierka.

Zdroj: Shutterstock, profimedia.sk, RCA

Ideálne plody sú žlté alebo oranžové

S paradajkou a ricottou

Mäsité paradajky nakrájajte na kocky a poduste na horúcom olivovom oleji. Zamiešajte spolu s nasekanými píniovým orieškami a trochou ricotty do hotovej kaše.

Zdroj: Shutterstock

Jedzte paradajky!

S cibuľou a horčicou

Na masle speňte nasekanú cibuľu, čili papričku a horčičné semienka. Dochuťte kurkumou, korením Garam Masala a citrónovou šťavou. Zamiešajte do kaše.

Zdroj: Shutterstock

Cibuľa potláča tvorbu tukových buniek.

S hráškom a mätou

V osolenej vode uvarte mrazený hrášok, zlejte a rozmixujte. Spolu s nasekanou mätou a nastrúhanou citrónovou kôrou zamiešajte do zemiakovej kaše.

Zdroj: Shutterstock

Je to zábava, relax, ušetrené peniaze a výsledkom budete nadšená.

S tekvicou a so syrom

V osolenej vode uvarte do mäkka na kocky nakrájanú tekvicu, zlejte a rozmixujte. Zamiešajte do zemiakovej kaše spolu so strúhaným parmezánom a nasekanou šalviou.

S olejom a olivami

Zemiaky uvarte spolu s cesnakom domäkka. Roztlačte a vymiešajte s jogurtom a olivovým olejom. Zamiešajte nadrobno nasekané čierne olivy.

Vyberáme pre vás niečo PLUS