Milujete zemiakovú kašu? 6 super tipov, ako ju obmeniť, za toto vás aj svokra pochváli!
3. 5. 2019, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:23)

Zdroj: Shutterstock
Naša obľúbená príloha sa dá ľahko obmieňať. Každá chutí naozaj zaujímavo, takže nuda na tanieri rozhodne nehrozí, veď vyskúšajte!
Ako základ použite v osolenej vode uvarené zemiaky, ktoré ešte horúce rozšľahajte so smotanou na šľahanie a s mliekom dokrémova.
S paprikou
Ošúpanú, na malé kúsky nakrájanú červenú papriku poduste spolu s trochou cesnaku na horúcom olivovom oleji dosklovita. Rozmixujte a zamiešajte do hotového pyré.

Zdroj: Shutterstock
Z 1 červenej papriky odkrojíme vrch a vyberieme jadierka.
Zdroj: Shutterstock, profimedia.sk, RCA
Ideálne plody sú žlté alebo oranžové
S paradajkou a ricottou
Mäsité paradajky nakrájajte na kocky a poduste na horúcom olivovom oleji. Zamiešajte spolu s nasekanými píniovým orieškami a trochou ricotty do hotovej kaše.
Zdroj: Shutterstock
Jedzte paradajky!
S cibuľou a horčicou
Na masle speňte nasekanú cibuľu, čili papričku a horčičné semienka. Dochuťte kurkumou, korením Garam Masala a citrónovou šťavou. Zamiešajte do kaše.
Zdroj: Shutterstock
Cibuľa potláča tvorbu tukových buniek.
Zdroj: Shutterstock
Horčica
S hráškom a mätou
V osolenej vode uvarte mrazený hrášok, zlejte a rozmixujte. Spolu s nasekanou mätou a nastrúhanou citrónovou kôrou zamiešajte do zemiakovej kaše.
Zdroj: Shutterstock
Hrášok
Zdroj: Shutterstock
Je to zábava, relax, ušetrené peniaze a výsledkom budete nadšená.
S tekvicou a so syrom
V osolenej vode uvarte do mäkka na kocky nakrájanú tekvicu, zlejte a rozmixujte. Zamiešajte do zemiakovej kaše spolu so strúhaným parmezánom a nasekanou šalviou.
Zdroj: Shutterstock
Parmezán
S olejom a olivami
Zemiaky uvarte spolu s cesnakom domäkka. Roztlačte a vymiešajte s jogurtom a olivovým olejom. Zamiešajte nadrobno nasekané čierne olivy.
Zdroj: Shutterstock
Archív