Míňajú sa vám sviatočné keksíky? Pripravte svojim maškrtníkom čokoládové rezy, budú nadšení!
27. 12. 2023, 7:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:24)

Zdroj: archív Dobré jedlo
Rezy lamington budú ozdobou vášho sviatočného stola.

9 kúskov
SUROVINY
NA KORPUS: 65 g horkej čokolády (70 %) ● 5 žĺtkov● 120 g krupicového cukru ● štipka prášku do pečiva ● 20 g kakaa holandského typu ● 50 g kukuričného škrobu ● 5 bielkov ● štipka soli
NA MALINOVÝ SIRUP: 200 g práškového cukru ● 90 g kakaa holandského typu ● 50 g malinového džemu (+ na plnenie) ● 240 ml vody
NA POSÝPKU: 150 g strúhaného kokosu ● 30 g kakaa holandského typu
POSTUP
Čokoládu roztopíme nad parou a necháme trochu vychladnúť. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme suché preosiate suroviny a nakoniec aj roztopenú čokoládu. Nakoniec primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Dobre, ale jemne všetko premiešame. Zmes vylejeme do formy 16 x 16 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme 30 až 35 minút pri teplote 165 °C. Urobíme malinovo-kakaový sirup. Do hrnca dáme všetky ingrediencie a zahrievame, kým sa cukor úplne neroztopí. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Upečený korpus vyberieme z formy. Vrch zrežeme, aby bol rovný, a nakrájame ho na 9 rovnakých kociek. Navrchu každej kocky vyrežeme jamku, naplníme ju malinovým džemom a zalepíme odrezkom korpusu. Naplnené kocky namočíme do malinovo-kakaového sirupu a hneď obalíme v kokose zmiešanom s kakaom.
Čas prípravy: 40 minút
Čas pečenia: 35 minút