Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Mini kuracie fajitas

Mini kuracie fajitas

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 8 kus paradajka, 1 kus cibuľa, 1 polievková lyžica paradajkový pretlak, 2 polievková lyžica biely ocot Balsamico, 1 čajová lyžička hnedý cukor, mleté korenie čili, soľ, mleté čierne korenie, 600 gram rezne z kuracích pŕs, 3 polievková lyžica hladká múka, 2 kus vajce, 100 gram strúhanka, 30 gram lúpané mandle, soľ, mleté čierne korenie, olej na vyprážanie, malé tortilly na podávanie (polotovar)

1.

Umyté paradajky zalejeme vriacou vodou, následne schladíme, ošúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame nadrobno. Olúpeme cibuľu a nakrájame nadrobno. Spolu s paradajkami dáme do hrnca zovrieť, pridáme pretlak, ocot, cukor, čili, soľ a korenie. Dusíme asi 5 minút za občasného miešania. Odstavíme a necháme vychladnúť.

2.

Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na pásiky. Ochutíme soľou, korením a obalíme v múke a vo vajciach. Strúhanku zmiešame so strúhanými mandľami a mäsko v zmesi obalíme. Vyprážame v oleji asi 4 minúty dozlatista. Podávame s paradajkovou omáčkou a tortillami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS