Minibábovky so sušeným ovocím a s čokoládou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: © StockFood
25 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 100 gram jogurt, 70 gram kryštálový cukor, 50 gram maslo, 50 gram polohrubá múka, 20 gram sušené figy, 20 gram sušené marhule, 20 gram sušené jablká, 20 gram pistácie, 1 kus vajce, 2 polievková lyžica chrumkavé müsli, 1 polievková lyžica kukuričný škrob, 1 čajová lyžička prášok do pečiva, 0.25 čajová lyžička vanilková dreň, 0.25 čajová lyžička mletá škorica, mleté klinčeky, soľ, 110 gram mliečna čokoládová poleva, 2 kus sušené marhule, 2 polievková lyžica pistácie, 1 polievková lyžica maslo, maslo na vymastenie formičiek, múka na vysypanie formičiek
1. Rúru predhrejeme na 200 °C. Formičky na bábovky vymastíme a vysypeme múkou.
2. Sušené ovocie pokrájame nadrobno a zmiešame so škrobom. Pistácie nasekáme nahrubo. Zmäknuté maslo dáme do misy spolu s jogurtom, vanilkovou dreňou, cukrom, vajcom, so soľou, s klinčekmi a so škoricou a vymiešame dokrémova. Múku a prášok do pečiva zmiešame a preosejeme na maslovú zmes. Nakoniec zamiešame sušené ovocie, pistácie a müsli. Cesto nanesieme do formičiek a pečieme v rúre asi 20 minút.
3. Vyberieme, necháme chvíľu vychladnúť, vyklopíme z formičiek a dáme na mriežku úplne vychladnúť.
4. Na ozdobu nasekáme pistácie a marhule nadrobno. Polevu nasekáme a spolu s maslom rozpustíme nad vodným kúpeľom.
5. Vychladnuté bábovky potrieme polevou a posypeme nasekanými pistáciami a marhuľami.