Morčací rezeň s orieškami
1. 4. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:50)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 1 hodina
Potrebujeme: 4 PL kukuričných lupienkov, 4 PL slaných opečených orechov, 2 PL strúhanky, 2 vajcia, 4 tenké morčacie rezne, soľ, mleté čierne korenie, 4 PL hladkej múky, 30 g masti, 1 konzerva nesladeného ananásu, 2 jarné cibuľky, 5 PL sladko-pikantnej omáčky čili
Ako na to: Lupienky vložíme do vrecka a rozdrvíme. Oriešky nasekáme nadrobno a spolu s lupienkami ich zmiešame so strúhankou. Vajcia vyšľaháme. Rezne naklepeme. Osolíme, okoreníme, obalíme v múke, vo vajci a nakoniec v zmesi strúhanky, lupienkov a orieškov. Rezne opekáme v tuku z každej strany. Ananás nakrájame na kocky a cibuľky nasekáme nadrobno. Obe zmiešame s omáčkou čili a ochutíme. Rezne podávame spolu s pikantnou omáčkou.