Reklama

Morčacia polievka s kuriatkami

Morčacia polievka s kuriatkami

Zdroj: © StockFood

Reklama

25 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1.2 kilogram morčacie mäso aj s kosťami, 4 polievková lyžica rastlinný olej, 3 kus cibuľa, 2 kus mrkva, 150 gram zeler, 1 čajová lyžička celé čierne korenie, 5 kus borievka, 2 kus bobkový list, 300 gram huby kuriatka, 2 polievková lyžica hladká múka, 100 mililiter smotana na šľahanie, 2 polievková lyžica čerstvý nasekaný kôpor, soľ, mleté čierne korenie

1.

Morčacie mäso očistíme, zbavíme kože a kostí a nakrájame na malé kocky. Kosti opečieme na 2 PL oleja dozlatista. Pridáme 2 cibule, mrkvu a zeler nakrájané na kocky. Krátko podusíme. Zalejeme 2 litrami vody. Pridáme celé korenie, bobkové listy a borievky. Polievku varíme asi 2 hodiny.

2.

Huby očistíme a nakrájame. Mäso nakrájané na kocky opečieme na zvyšku oleja. Vyberieme a na výpeku krátko opečieme huby.

3.

Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. V hrnci ju speníme dosklovita, zamiešame múku a zalejeme 1 litrom precedeného morčacieho vývaru. Vmiešame smotanu a asi 10 minút varíme.

4.

Pridáme huby, morčacie mäso a kôpor. Spolu varíme ešte 5 minút. Dochutíme soľou a korením.

5.

Podávame s hriankami v tvare srdiečok.