Morčacia polievka s kuriatkami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: © StockFood
25 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1.2 kilogram morčacie mäso aj s kosťami, 4 polievková lyžica rastlinný olej, 3 kus cibuľa, 2 kus mrkva, 150 gram zeler, 1 čajová lyžička celé čierne korenie, 5 kus borievka, 2 kus bobkový list, 300 gram huby kuriatka, 2 polievková lyžica hladká múka, 100 mililiter smotana na šľahanie, 2 polievková lyžica čerstvý nasekaný kôpor, soľ, mleté čierne korenie
1.
Morčacie mäso očistíme, zbavíme kože a kostí a nakrájame na malé kocky. Kosti opečieme na 2 PL oleja dozlatista. Pridáme 2 cibule, mrkvu a zeler nakrájané na kocky. Krátko podusíme. Zalejeme 2 litrami vody. Pridáme celé korenie, bobkové listy a borievky. Polievku varíme asi 2 hodiny.
2.
Huby očistíme a nakrájame. Mäso nakrájané na kocky opečieme na zvyšku oleja. Vyberieme a na výpeku krátko opečieme huby.
3.
Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. V hrnci ju speníme dosklovita, zamiešame múku a zalejeme 1 litrom precedeného morčacieho vývaru. Vmiešame smotanu a asi 10 minút varíme.
4.
Pridáme huby, morčacie mäso a kôpor. Spolu varíme ešte 5 minút. Dochutíme soľou a korením.
5.
Podávame s hriankami v tvare srdiečok.